10 ideale Moederdagcadeaus voor reizende moeders

Ze is degene die onvoorwaardelijk van je houdt, ze is een van de redenen dat je na een mooie reis weer graag thuis wilt komen en ze is (mede) de reden dat je op deze aardkloot rondwandelt. We kunnen tig redenen verzinnen waarom we onze moeder in het zonnetje willen zetten, maar deze zijn toch eigenlijk al voldoende? Daarom hebben we speciaal voor Moederdag tien ideale cadeautjes voor reislustige moeders op een rij gezet (stiekem ook leuk voor jezelf)!

1. Vintage kofferstickers

vintage stickers koffer - Moederdag

Tegenwoordig hebben we hippe trolleys en shiny koffertjes, maar eigenlijk missen we de goede oude tijd toen je aan bagage kon aflezen waar het allemaal geweest was. Hoe heuglijk dat je vroeger tijden kunt herleven met vintage stickers! Eigenlijk zou je je mama meteen een leren tas of houten scheepskist erbij cadeau moeten doen. €14,90 bij Bol.com.

2. Wereldse sieraden

wereldkaart-armband

Je maakt een vrouw zelden gelukkiger dan met een mooi sieraad. Dus als je moeder een beetje van reizen houdt, dan zal haar dit vast betamen: een armband met de wereldkaart erin gestanst. De wereld ligt aan je voeten … eh … armen. €39,95 bij Etsy.

3. Slippers met een boodschap

flipflops

Wat mag je op reis naar een tropisch oord echt niet vergeten? Een zonnebril, zonnebrandcrème en natuurlijk slippers! Die zijn er in duizenden vormen en maten, maar de FlipSideFlipFlops vonden we wel heel erg origineel: hiermee laat je namelijk een persoonlijke boodschap achter in het zand. Kies een standaard tekst of laat je eigen tekst op de zolen drukken. Onze tip? “Mama is the best!” €20,34 bij Etsy.

4. Verwen die voetjes met reissloffen

sloffen

Nadat je een hele dag op je flipflops hebt rondgebanjerd, kun je dat weleens gaan voelen in je voeten. O, wat heb je toch op reis soms behoefte aan een warm voetenbad, een fijne kruik of een paar zachte sloffen! Maar ja, alles kost ruimte in de koffer. Daar heeft Rrrts een prachtige oplossing op bedacht: sloffen die je open kunt ritsen, zodat ze plat in je koffer kunnen! Hoe handig. Laat die vermoeide voetjes maar komen. Vanaf €35,- bij Rrrts.nl.

5. Daag jezelf uit op reis

anywhere-travel-guide

Natuurlijk zorgen we er met Riksja al voor dat je de bestemming op een andere, persoonlijker manier leert kennen. Maar juist daarom zijn we ook fan van de Anywhere Travel Guide. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het hier eigenlijk niet echt om een reisgids maar om een soort spel. Met kaartjes word je uitgedaagd om uit je comfort zone te stappen en het avontuur op reis op te zoeken. De 75 (Engelstalige) opdrachten variëren van “Koop koffie voor een vreemde” tot “Schrijf op een papiertje wat je mooi vindt aan deze stad en laat het ergens achter waar een ander het kan vinden.” Ludieke vragen die je aan het denken zetten! €13,99 bij Bol.com.

6. Comfortabel muziek luisteren op reis

wearing-the-acousticsheep-sleepphones

Wellicht ken je het gevoel wel: op reis heb je soms je oordopjes zo lang in dat je oren helemaal beginnen te gloeien. Zeker als je met muziek op in het vliegtuig of de bus in slaap valt, kan het bij wakker worden nog weleens heel oncomfortabel aanvoelen. De oplossing? Sleepphones! Deze hoofdband, verkrijgbaar in fleecestof of koel elastisch materiaal, heeft geïntegreerde platte oordopjes. Via een kabel of via bluetooth kun je muziek van je telefoon naar je hoofdband streamen. Persoonlijke tip: trek de band over je ogen en je hebt meteen een slaapmasker. Met de bijbehorende app kun je ook nog naar rustgevende muziek luisteren. Maak krijsende kinderen en snurkende buurmannen verleden tijd! Vanaf €49,95 bij Bol.com.

7. Cocktails in het vliegtuig

carry_on_cocktail_moscow_mule_1_1

En nu we het toch over het vliegtuig hebben: je betaalt je tegenwoordig een breuk aan een versnapering in de lucht, terwijl een drankje toch wel een verademing zou zijn als je als een sardientje in blik opgevouwen zit in je stoel. Gelukkig is de oplossing simpel: er bestaan namelijk cocktailsets, speciaal voor in het vliegtuig. Ga voor een Moscow Mule of een Gin tonic en maak de vlucht nét een tikkie draaglijker. Je moeder zal je dankbaar zijn. €29,95 bij Bol.com.

8. Test je reiskennis

Ridleys travel game

Zijn je moeder en jij allebei flinke betweters als het om reisfeitjes gaat? Ga dan de strijd met elkaar aan met Ridley’s Travel Quiz! Dit spel op handig reisformaat test met 140 wetenswaardige vragen wie het meeste weet over gerechten, vlaggen en bezienswaardigheden. Weet jij bijvoorbeeld hoe de vlag van Albanië eruitziet, of wat het zuidelijkste natuurpark van Engeland is? €9,80 bij Amazon.com.

9. Prik alle bestemmingen weg

cork globe

Hoeveel landen ter wereld heeft je moeder in haar leven al bezocht? Hoe meer, hoe beter; niet alleen vanwege alle ervaringen, maar ook omdat het er heel erg leuk uitziet op een kurken wereldbol! Prik punaises in de bestemmingen die afgevinkt mogen worden en maak er een kleurrijk geheel van. Ook leuk: verbind de bestemmingen met een touwtje of voeg er foto’s of ansichtkaarten aan toe. Zo krijgen alle reisbelevingen een mooi visueel aandenken. Vanaf €60,24 bij Bol.com.

10. Vereeuwig je vakantiefoto’s op de koelkast

magnets_envelope

En als je dan al die reizen hebt gemaakt, rest je de taak om de duizenden foto’s door te ploeteren en de leukste eruit te plukken. En fotoalbums zijn natuurlijk ontzettend leuk, maar helaas belanden ze vaak na een paar weken in de kast, waar ze vervolgens jaren liggen te verstoffen. Maar wat als je ze nou aan je koelkast hangt? Kun je meteen je boodschappenlijstjes ophangen: praktisch én leuk. Plak je er voor mama stiekem ook één van de kleinkinderen tussen. €18,- voor 12 magneten bij Getpickpac