Top 3 bestemmingen voor een Afrika-reis met kinderen

Van safari in Zuid-Afrika tot het sprookje van 1001 nacht in Marokko: in Afrika vind je meerdere landen die goed te bereizen zijn met kinderen. Wil jij met je kinderen een reis maken naar Afrika, maar weet je nog niet naar welk land? In deze top 3 vind je gegarandeerd jullie volgende bestemming.

Op safari in Zuid-Afrika

Zebra bij lodge in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is dé plek om met je kinderen op safari te gaan. Het is iets verder vliegen, maar in de zomer is er geen tijdsverschil en in de winter slechts een uurtje. En je kunt er niet alleen wilde dieren spotten;, je vindt er ook historische steden en natuurlijk de rijke Zuid-Afrikaanse cultuur.

Dat je alle dieren van de Big Five spot kunnen we natuurlijk niet garanderen, maar houd in elk geval je verrekijker in de aanslag tijdens de safari in Kruger National Park! De eerste keer dat je oog in oog staat met een wilde giraffe vergeet je nooit meer.

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

Het sprookje van 1001 nacht in Marokko

Kamelen in Marokko, Afrika

Met slechts een paar uur vliegen ben je in Marokko in een totaal andere wereld. Met slangenbezweerders, kamelen in de woestijn, markten vol exotische producten en ezels door de straten is Marokko net een sprookje voor kinderen. Samen een tochtje maken door de woestijn op een kameel of gewoon lekker pootjebaden aan het strand: Marokko biedt voor ieder wat wils.

De vele sfeervolle, kindvriendelijke hotels met zwembad waar mogelijk zorgen dat je helemaal in de sfeer van het sprookje blijft.

Naar Riksja Family Marokko

Op avontuur in Namibië en Botswana

Kajakken met zeeleeuwen in Namibie, Afrika

Met de kinderen een reis naar Namibië en Botswana maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, de landen zijn geschikt voor het hele gezin. Beklim samen de zandduinen van de Sossusvlei, ga kajakken tussen zeehonden en speur naar de Big Five in Etosha National Park. De seizoenen in Namibië zijn tegenovergesteld aan die van ons. In onze zomervakantie is het daar dus winter. Dat betekent niet dat er zoals in Nederland sneeuw ligt, maar ‘s avonds kan het maar zo tot het vriespunt afkoelen.

Naar Riksja Family Namibië

Meer bestemmingen van Riksja Family?

Ben je nog niet overtuigd van het Afrikaanse continent? Bekijk dan ook eens onze top 4 bestemmingen in Azië!

Wist je dat je behalve deze landen naar nog véél meer bestemmingen kunt reizen met ons? We hebben familievriendelijke reizen aan naar twintig landen wereldwijd. Bekijk al onze bestemmingen en bepaal wat jullie volgende reis wordt!