Azie-reizen met kinderen: maar welk land kies je?

Reizen met je gezin: het lijkt wel steeds makkelijker te worden en steeds meer gezinnen doen het. Azië is ideaal met je gezin. En met een gunstig prijsniveau is het ook nog eens fijnvoor de portemonnee, want ver op reis met je kinderen kan veel geld kosten. Maar welk land kies je dan? Hierbij onze drie favorieten in Azië met kinderen:

Thailand: voor veel afwisseling en de mooiste snorkelplekken

Van onze drie favorieten is Thailand het land met de meeste afwisseling, al concurreert het met Sri Lanka. De afwisseling zit ‘m niet alleen in het feit dat je in een reis zowel door de jungle kunt trekken als tempels kunt bezoeken, maar juist ook in de manier van reizen. Neem eens de nachttrein, een bus, een tuktuk en een bootje. Dat maakt reizen echt reizen en een groot avontuur.
En ja, Thailand heeft simpelweg de mooiste stranden en de mooiste snorkelplekken. Elke reis kun je heel relaxed afsluiten op zo’n strandje dat je kent uit brochures: poederwit met palmbomen en een blauwe zee. Dus na fietsen door Bangkok, badderen met olifanten en slapen op een jungleraft is het ultiem ontspannen en zwemmen in een echt aquarium.
O en dan zouden we bijna de afwisseling in het eten vergeten! Je hebt er natuurlijk het heerlijke Thaise eten. maar een patatje of pizza op z’n tijd is ook een aangename afwisseling, zeker voor je kinderen.

Bali: voor het echte vakantiegevoel met het gemak van korte reisafstanden

Op vakantie met een avontuurlijk tintje? Dat is Bali. Vooruit, het is een eind vliegen, maar of je nu twaalf uur in een vliegtuig naar Thailand zit of zestien uur naar Bali maakt eigenlijk niet uit;  het is allebeueen hele lange zit. Eenmaal op Bali is het echt vakantievieren. De reisafstanden zijn kort: je zit maximaal drie uur in de auto met je privéchauffeur naar de volgende plek, waar vaak een eigen huisje met veranda, lekkere tuin en een zwembad voor je klaarstaat.

Het is echter niet alleen maar lui op vakantie zijn. Integendeel zelfs! De actie kun je gerust opzoeken met fietsen door de rijstvelden, surfen en wierrook-offertjes maken. Het is daarna heerlijk ontspannen in je fijne familieresort.

Sri Lanka: het avontuurlijke India-gevoel, maar dan zonder de rotzooi

Sri Lanka ligt dicht bij India en je hebt hier ook echt een beetje een India-gevoel, maar dan wel zonder de viezigheid en de chaotische drukte. Toegegeven, in Colombo is het wel druk, maar daar blijf je eigenlijk niet. Je vindt hier net zoveel afwisseling als in Thailand of eigenlijk nog wel meer, maar dan met de luxe van een privéchauffeur. Als je echter voor de mooiste stranden en snorkelen, gaat wint Thailand het weer van Sri Lanka.
In Sri Lanka heb je gewoon alles: jungle, tempels, hindoeïsme en boeddhisme, theevelden, Nederlandse invloeden en  ook strand. Je kunt er zelfs op safari naar olifanten en slapen in een safaritent. Het eten is wel wat avontuurlijker, met heel veel curry’s. Dus waarom Sri Lanka? Omdat je hier niet het Zuidoost-Aziëgevoel ervaart, maar juist het Indiagevoel. Alleen dan lekker relaxed.

Wil je graag weten wanneer het de beste reistijd is voor de bovenstaande bestemmingen? Kijk dan op onze pagina ‘Wanneer, waarheen?’ voor een jaaroverzicht met de beste reistijden per land.