Azie reizen met kinderen: maar welk land kies je?

Reizen met je gezin. Het lijkt wel steeds makkelijker te worden en steeds meer gezinnen doen het. Azië vinden wij ideaal met je gezin. En met een gunstig prijsniveau is het ook nog eens gunstig voor de portemonnee, want ver op reis met je kinderen kost veel geld. Maar welk land kies je dan? Hierbij onze drie favorieten in Azië met kinderen:

Thailand: voor veel afwisseling en de mooiste snorkelplekken

Van onze drie favorieten het land met de meeste afwisseling, al concurreert Thailand daarop met Sri Lanka. De afwisseling zit ‘m niet alleen in het feit dat je in een reis zowel door de jungle kunt trekken als tempels kunt bezoeken. Juist ook in de manier van reizen. Neem eens de nachttrein, een stukje bus, een tuktuk en vaar met een bootje. Dat maakt reizen echt reizen en een groot avontuur.
En ja, Thailand heeft gewoon de mooiste stranden en de mooiste snorkelplekken. Elke reis kun je heel relaxt afsluiten op zo’n strandje dat je kent uit brochures. Poederwit met palmbomen en een blauwe zee. Dus na fietsen door Bangkok, badderen met olifanten en slapen op een jungleraft is het ultiem ontspannen en zwemmen in een echt aquarium.
Vergeten we bijna de afwisseling in het eten. Je hebt er natuurlijk het heerlijke Thaise eten. Maar een patatje of pizza op z’n tijd is ook een aangename afwisseling, zeker voor je kids!

Bali: voor het echte vakantiegevoel met het gemak van korte reisafstanden

Op vakantie met een avontuurlijk tintje? Dat is Bali. Ok het is een eind vliegen. Maar of je nou 12 uur in een vliegtuig naar Thailand zit of 16 uur naar Bali. Het is beide een hele lange zit. Eenmaal op Bali is het echt vakantie vieren. De reisafstanden zijn kort. Je zit maximaal 3 uur in de auto met je privé chauffeur naar het volgende plekje. En dan staat daar vaak een eigen huisje klaar met veranda en lekkere tuin voor je neus. En een zwembad.

Het is echter niet alleen maar lui op vakantie zijn. In tegendeel zelfs. De actie kun je gerust opzoeken met fietsen door de rijstvelden, surfen en wierrookoffertjes maken. Het is daarna heerlijk ontspannen in je fijne familie resort.

Sri Lanka: het avontuurlijke India gevoel maar dan zonder de extreme viezigheid

Het eiland ligt dicht bij India en je hebt hier ook echt een beetje een India gevoel maar dan wel zonder de extreme viezigheid en zonder de chaotische drukte (ok een beetje in Colombo maar daar kom je eigenlijk niet). Net zoveel afwisseling als in Thailand, of eigenlijk nog wel meer maar dan met de luxe van een privé chauffeur. Als je echter voor de mooiste stranden en snorkelen gaat wint Thailand het weer van Sri Lanka.
In Sri Lanka heb je gewoon alles: jungle, tempels, hindoeïsme en boeddhisme, theevelden, Nederlandse invloeden en oh ja, ook strand. Je kunt er zelfs echt op safari naar olifanten en slapen in een safaritent. Het eten is wel wat avontuurlijker, met heel veel curries. Dus waarom Sri Lanka? Omdat je hier niet het Zuidoost Azië gevoel ervaart maar juist het India gevoel. Alleen dan lekker relaxt.

Wil je graag weten wanneer het de beste reistijd is voor de bovenstaande bestemmingen? Kijk dan op onze pagina ‘Wanneer, waarheen?’ voor een jaaroverzicht met de beste reistijden per land.