Vier bestemmingen voor de meivakantie 2020

Voordat je het weet is het zover: de meivakantie (komend jaar voor de meesten van 25 april tot en met 3 mei). Ben jij nu al toe aan zon en zie jij een weekje met aangename temperaturen met je gezin wel zitten tegen die tijd? En ben je bereid om daar ook wel even voor te vliegen? Groot gelijk geven we je! Want vluchttarieven zijn ten opzichte van de zomermaanden voordeliger en sommige verre bestemmingen zijn echt ideaal voor de meivakantie.  Maar ja, waar is het lekker eind april en waar heb je een beetje zongarantie? En welk land kun je goed doen in een week tijd? We geven onze top vier bestemmingen voor de meivakantie!

Mexico

Pluspunt: Mexico is enorm afwisselend. Kies bij voorkeur in de meivakantie voor het schiereiland Yucatan; dan heb je veel bezienswaardigheden in je reis, maar dat alles ook op een relatief korte afstand van elkaar. Denk aan wereldwonder Chichen Itza, flamingo-mangroves, indianendorpen en witte stranden. Yucatan is een veilig gebied dat je gemakkelijk als gezin per huurauto verkent, zo heb je alle vrijheid en bepaal je zelf je tempo. De stranden van Mexico worden veel bezocht door toeristen, maar reis je verder dan de stranden dan ontdek je dat Yucatan nog heel ongerept is. Bovendien is het er ter plaatse niet zo duur, met uitzondering dan van de toeristische stranden zoals Playa del Carmen.  Oh, en hebben we al gezegd dat het er in april zo’n 26 tot 30 graden kan zijn?

Minpunt: het is even vliegen naar Mexico, je doet er zo’n 14 uur over. Met TUIfly kun je rechtstreeks vliegen naar Cancun (korte tussenlanding in Cuba) en als je liever vanuit Düsseldorf vertrekt dan is Eurowings een goede optie. In Mexico is het zo’n 7 uur vroeger, dus probeer je bij aankomst direct aan te passen aan het ritme van het land.

Naar Riksja Family Mexico

Florida

Pluspunt: Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Florida met recht de Sunshine State! In april en mei liggen temperaturen zo rond de 30 graden, het is er dan ook lente; dus alles staat in de bloei. En waarom is Florida zo fijn? Nou je hebt er pretparken, Mickey Mouse, het is er westers, je hebt er witte stranden, je kunt er snorkelen met zeekoeien en dát alles past ook nog precies in twee weken tijd.

Minpunt: Florida ligt op zo’n 9 uur vliegen en het tijdverschil is 6 uur. Prima te doen als je het ons vraagt, maar probeer wel de eerste twee dagen je zoveel mogelijk aan te passen aan het ritme van Florida.

Naar Riksja Family Amerika

Marokko

Pluspunt: Marokko is ‘maar’ vier uurtjes vliegen, maar je komt wel terecht in een totaal andere wereld wat gelijk staat aan een verre bestemming: het sprookje van duizend-en-één-nacht. Het tijdsverschil is maar een uur, dus een jetlag krijg je hier niet. Temperaturen liggen in Marokko, eind april, rond de 25 graden. Soms koelt het ’s avonds wat af, vooral in de woestijn (dus neem een lekkere warme trui mee!). Marokko is veilig en vaak vinden kinderen het eten hier heerlijk: vooral als er honing, amandelen, dadels of vijgen door het gerecht zitten.

Minpunt: helaas weten meer reizigers dat Marokko een fijne bestemming is voor de meivakantie en daarom kunnen vluchttarieven enorm stijgen, vooral als je op zaterdag wilt vertrekken en terug wilt vliegen op zaterdag of zondag. Ons advies? Wacht niet te lang en leg je ticket snel vast.

Naar Riksja Family Marokko

Griekenland

Pluspunt: Griekenland, het is dichtbij, er is veel te zien en je kunt er heerlijk eten. Op sommige plekken is het nog wat fris, maar het is ideaal ‘do-weer’. Kies je voor Kreta of Peloponnesos, dan kunnen de temperaturen al wel snel oplopen tot 25 graden. Je bent bovendien in onze meivakantie de massa nog voor, dus nog een goede reden om te kiezen voor Griekenland.

Minpunt: Ook hier geldt: je bent niet de eerste die nu ontdekt dat Griekenland ideaal is voor de meivakantie. Dus wacht niet te lang en zorg dat je op tijd je ticket vastlegt.

Naar Riksja Family Griekenland

Liever een andere bestemming?

Vliegen met kinderen klm schipholReis je buiten de schoolvakanties of zoek je toch een andere bestemming? Dat kan! Bekijk onze pagina ‘Wanneer, waarheen?‘ voor een jaaroverzicht met de beste reistijden per land.