Deze bestemmingen wil je júíst in het regenseizoen bezoeken

Wij Nederlanders zijn een paar buien natuurlijk wel gewend, maar op reis heb je toch vaak liever gewoon mooi weer. Zeker als je met kinderen reist is het zo’n gedoe om na een bui allemaal wéér schone kleren aan te moeten trekken, de natte kleren te laten drogen, enzovoort enzovoort. Maar wist je dat sommige bestemmingen júíst mooi zijn in het regenseizoen? We zetten er vier op een rij. Poncho in de koffer en gaan!

Thailand: tropische, kortdurende buien

Het klimaat in Thailand is tropisch, dus een tropische regenbui is tijdens jullie Thailand-reis bijna niet te voorkomen. In het regenseizoen valt regen echter, zeker in Centraal-Thailand, doorgaans op ‘vaste’ tijden, vaak in de namiddag. De Thaise gidsen weten dit en houden daar tijdens de activiteiten rekening mee. Tegen de tijd dat het buiten hoost, zitten jullie alweer in je huisje aan een drankje. Meestal zijn de tropische buien in Thailand hevig maar kort. Ze trekken snel weg en als je goed plant houden jullie het tijdens jullie hele reis gewoon lekker droog. Bijkomend voordeel: ondanks dat het land juist lekker groen oogt, is het een stuk rustiger in deze periode, dus je hebt de stranden soms grotendeels voor jezelf. En dat weten de Thai ook: veel plekken zijn in deze periode een stuk goedkoper. Geen reden dus om Thailand te vermijden in het regenseizoen!

Naar Riksja Family Thailand

Vietnam: kort maar hevige regenval

Vietnam

Vietnam kent een droog en een regenseizoen. Vanwege de verschillende klimaatzones verschilt het regenseizoen per regio. Over het algemeen is het regenseizoen vanaf half mei t/m november en is het droge seizoen van december t/m half mei, maar hierin zitten onderlinge verschillen. Net als in Thailand zijn de buien kort maar hevig, dus samen schuilen hoeft gelukkig niet te lang. Meestal ontdek je dan zelfs de leukste restaurantjes, dus een regenbui hoeft jullie reis door Vietnam absoluut niet te verpesten! En net als in Thailand staat alles in bloei en watervallen klateren: topnieuws dus voor natuurliefhebbers. Bovendien is de temperatuur niet al te heet, waardoor je tijdens het middaguur ook lekker in beweging kunt blijven.

Naar Riksja Family Vietnam

Costa Rica: groener dan groen in het regenseizoen

costa-rica-tiener-merel

Costa Rica is groen, groener, groenst: zéker in het regenseizoen. Het is zo’n land dat je eigenlijk misschien nog wel liever ín het regenseizoen bezoekt dan erbuiten. In deze periode is de natuur in Costa Rica namelijk nog groener dan tijdens de droge jaargetijden en alles staat in bloei. Extra mooi, dus! Ook hier regent het tijdens het regenseizoen doorgaans niet de hele dag, eerder in de ochtend of de namiddag. Goed het weerbericht in de gaten houden dus, en tijdens droge momenten genieten van dieren spotten, ravotten in de natuur en dobberen in een zwembad.

Naar Riksja Family Costa Rica

Bali: af en toe een verfrissende bui

 

Indonesië bestaat natuurlijk uit diverse eilanden die allen hun eigen, unieke karakter hebben. Van deze eilanden is Bali het beste eiland om gewoon in het regenseizoen te bezoeken, want dan staat de zon hoog aan de blauwe lucht en kijk je uit op frisgroene rijstvelden. Het droge seizoen loopt van april tot en met september; het regenseizoen begint in oktober en eindigt in maart. Gedurende het regenseizoen is de temperatuur zo’n 28 graden, dus de korte buien zijn stiekem juist een welkome verfrissing. Samen dansen in de regen en daarna weer genieten van een strakblauwe hemel.

Naar Riksja Family Indonesië

En dit is nog niet alles …

Voor elke bestemming hebben we de beste reistijd per vakantie voor jullie op een rij gezet. We bieden verre reizen met kinderen aan naar maar liefst twintig landen. Bekijk al onze bestemmingen en bepaal wat jullie volgende reis wordt!