Top 5 bezienswaardigheden in Peru met kinderen

Wie Peru zegt, zegt Machu Picchu. Maar Peru heeft zoveel meer. Reis naar het de Andes en bewonder de condors bij de Colca Canyon. Of ga zeeleeuwen spotten bij de Ballestas Eilanden, net voor de kust. Avontuur vind je bij de zandduinen bij Nasca, of al raftend tussen de vulkanen. Kortom, reis je met wat oudere kinderen? Bezoek dan de volgende 5 bezienswaardigheden van Peru.

Waar vind je avontuur?

Bezienswaardigheden Peru - Colca Canyon

De Colca Canyon is een van de diepste kloven ter wereld, met een spectaculair uitzicht. En the place to be om condors te spotten. Met hun spanwijdte van vaak meer dan drie meter zijn ze niet te missen, zwevend op de thermiek. Maar zelf zweven is natuurlijk veel gaver. Met een helm op en een veiligheidsharnas aan tokkel je, met zo’n 70 kilometer per uur, naar de overkant. Die is 300 meter verder, dus alleen geschikt voor kids (en ouders) met lef. Vergeet niet naar beneden te kijken! [Lees ook onze top 5 avontuurlijke excursies.]

Ontspanning

chillen in een hangmat - Peru

Rustpunt in je reis? De Heilige Vallei. Kleine dorpjes, velden vol met bloemen en veel Inca ruïnes. De leukste manier om met je kinderen deze Vallei te verkennen? Op de fiets. Langs wilde rivieren, onder watervallen door en op je gemak cruisend door de vallei. Heb je onderweg dorst? Stop dan bij een van de kleine kraampjes waar locals drankjes verkopen. Oefen goed op je Spaans, want iedereen wil een praatje met je maken.

Trekking naar de Machu Picchu

Machu Picchu met kinderen - Peru

De Inca Trail is gaaf, maar veel reizigers onderschatten dat hij ook behoorlijk pittig is. Het is 4 dagen lopen, je hebt te maken met hoogteverschillen, je slaapt in tenten en moet veel klimmen en dalen. Geen zin in met kids? Precies dát gevoel hadden wij ook en er is een prima alternatief. Je kunt namelijk een van de grootste bezienswaardigheden van Peru; het wereldwonder Machu Picchu goed zien op een comfortabele manier: per trein. Wanneer je dichtbij de ruïnes overnacht heb je alle tijd voor meerdere ‘ah, oeh, wow -kippenvel momentjes’ bij de oude Incastad.

 

Slaap bij de mensen thuis

Slapen bij de locals - Peru

Het Titicaca-meer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld, de geboorteplaats van de zon en de bakermat van de Incabeschaving. Op en rondom het meer wonen Titicaca-indianen. Ze hebben allemaal hun eigen karakteristieke kleding en hun eigen taal. Het wordt dus ook lastig praten met ze, wanneer je bij ze thuis overnacht. Maar met handen en voeten kom je een heel eind. Help mee met koken, of met het oogsten van de rijst. [Lees ook over meer weten en tips over Peru.]