3 tips om je kinderen voor te bereiden op de buitenlandse keuken

Wij kunnen ons voorstellen dat je het hele jaar uitkijkt naar de reis die jij gaat maken met jouw kinderen. Kinderen zijn dol op avontuur, behalve als het op eten aankomt. ‘Dit lust ik niet mam’, ‘Dit wil ik niet eten pap’ zijn bekende uitspraken van kinderen in het plaatselijke restaurantje ver van huis. Hier was je eigenlijk al bang voor.. Daarom geven wij jou drie tips hoe je jouw kind(eren) kunt voorbereiden op de buitenlandse keuken. En geloof ons, de kinderen gaan smikkelen van al die heerlijke gerechten!

1. Buitenlandse gerechten thuis

De belangrijkste tip is: kook thuis alvast een aantal gerechten die op jouw vakantiebestemming ook te eten zijn in de restaurants. Kinderen moeten namelijk twintig keer hetzelfde eten proberen voor ze ervan overtuigd zijn dat ze het lekker vinden (of niet). Bereid thuis dus alvast heerlijke Zuid-Afrikaanse bobotie, smakelijke Marokkaanse couscous of verrukkelijke Indonesische gado gado. Hierdoor gaan jouw kinderen zeker smullen van de plaatselijke gerechten.

2. Goed voorbeeld

Geef als ouders het goede voorbeeld. Kinderen doen, tot een bepaalde leeftijd, graag anderen na. Eet dus met een grote glimlach de buitenlandse maaltijd op en laat zien dat je geniet van jouw Sri Lankaanse curry. Ik beloof je dat binnen de kortste tijd jouw kinderen de buitenlandse keuken echt kunnen waarderen.

3. Pittig eten opbouwen

In de zuidelijke en Aziatische landen eten ze in vergelijking met ons land veel pittiger. De Spaanse peper, Madame Jeanet peper, Japaleño peper en de Cayenne peper zijn in de buitenlandse gerechten niet weg te denken. Pas bijvoorbeeld op voor het Indonesische ontbijt.. Wat heel erg op boontjes lijkt, blijkt op jouw tong een groen, gemeen pepertje. Maar hoe bereid je jouw kinderen daarop voor? Bouw de mate van pittigheid op per week. Hierdoor raakt jouw kind gewend aan de heftige smaak. Daarnaast raden wij aan om je kind niet te waarschuwen voor dé peper, maar het eten juist op dezelfde manier te benaderen dan ieder ander gerecht. Hierdoor benadert je kind het gerecht ook niet anders. Voordat je het weet eet ook jouw kind pittige gerechten. Werkt dit niet voor jouw kind? Dan hebben wij een aantal tips om pittig eten minder pittig te maken. Je kunt een scheutje limoen- of citroensap, een schepje suiker, crème fraîche of kokosmelk toevoegen.

Kook zo veel mogelijk pittige, buitenlandse gerechten en geef het goede voorbeeld. Dat geeft jou zeker rust in het plaatselijke restaurant aan de andere kant van de wereld. Genoeg bestemmingen waar je heerlijke, buitenlandse gerechten kunt proeven.