De gaafste jungleactiviteiten voor jong en oud

Ga je binnenkort met het gezin naar Peru, Sri Lanka, Thailand, Indonesië of Costa Rica? Dan mag je de jungle zeker niet overslaan. Maar hoe ga je die verkennen? Dit zijn onze favoriete jungleactiviteiten!

#1 Peru: hiken door de Amazone

peru

De Amazone is het grootste regenwoud ter wereld en hoewel vooral Brazilië om het gebied bekendstaat, bestaat maar liefst zestig procent van Peru uit het Amazonewoud. Een uitstap naar deze jungle is dan ook onmisbaar. Tijdens een vijfdaagse trip verken je het terrein zowel te voet als per boot, waarbij je natúúrlijk op zoek gaat naar wilde dieren. Denk aan doodshoofdaapjes, felgekleurde kikkers, capibara’s en papegaaien. Slapen doe je in een junglelodge aan de rand van een rivier en je maakt kennis met een gezin dat hier op een boerderij leeft. Ook leuk: je kunt zelf een boom planten, om mee te helpen het woud in stand te houden. Hoe gaaf is dat?

#2 Indonesië: oog in oog met orang-oetans

indonesië

Op het Indonesische eiland Sumatra heb je de kans om een wel heel bijzondere jungletocht te maken: je gaat op zoek naar orang-oetans. Hoewel deze mensapen erg bedreigd zijn, is de kans toch groot dat je ze in de Sumatraanse jungle tegenkomt. Tijdens een wandeling spot je ze boven je, terwijl ze aan het genieten zijn van rijpe bananen. Met een beetje geluk spot je zelfs een orang-oetan met een kleintje op haar rug!

#3 Indonesië: tuben door het regenwoud

Hiken is een goede manier om een regenwoud te verkennen, maar het kan voor de verandering ook leuk om een geheel andere aanpak te kiezen. Zo kun je het noorden van Sumatra, Indonesië, door de jungle heen tuben. Zittend op een autoband zak je langzaam de rivier af. Je spot rondslingerende apen en rust uit bij een donderende waterval. Tuben klinkt wild, maar dit is een zeer ontspannen activiteit, waarbij je vanaf het water geniet van de omringende jungle.

#4 Costa Rica: op zoek naar brulapen en kaaimannen

costarica

In het zuiden van Costa Rica vind je het nationale park Corcovado, met een zeer hoge biodiversiteit. Die kun je tijdens een dagtrekking ontdekken. Je stapt in een boot en vaart in zo’n anderhalf uur naar het park toe. Tijdens de boottocht spot je al brulapen en kaaimannen, maar het echte avontuur start pas bij aankomst: met de benenwagen verken je de omgeving, waarbij je de kans hebt om tapirs, kleurrijke vogels, miereneters, vier apensoorten en meer te zien. Houd je ogen en oren dan ook goed open, want de dieren zijn werkelijk overal te vinden!

#5 Costa Rica: ontdek een jungle van het gebaande pad

En als je dan toch al in Costa Rica bent, sla dan het dorp Boca Tapada in het uiterste noorden zeker niet over. Dit dorpje ligt in de jungle aan een lagune. Agoeti’s, neusberen, vogelspinnen, kaaimannen, toekans, giftige kikkers en meer: je kunt het zo gek niet bedenken of je komt ze hier tegen.

#6 Sri Lanka: raften door de jungle

srilanka

Klonk het tuben in Suriname je al aanlokkelijk in de oren? Dan is dit ook wat voor jullie: raften in Sri Lanka. Je dobbert zes kilometer lang over de rivier, dwars door het regenwoud. Sommige stukken zijn zo wild dat de adrenaline je door het lijf giert, terwijl andere stukken een stuk rustiger zijn. Kans om even op adem te komen en te genieten van de prachtige omgeving. Spring het water in en laat je al dobberend door de stroming meevoeren. Klinkt heerlijk, toch?

#7 Thailand: hoog tussen de bomen tokkelen

thailand

Is avontuur helemaal jullie ding? Ga dan tokkelen door de Thaise jungle rondom Chiang Mai. Je zoeft van boom naar boom en kunt tussendoor uitrusten op plateaus ver boven de grond. Je hebt de mooiste uitzichten over het regenwoud, terwijl je met volle snelheid langs de boomtoppen zoeft. Kijk goed om je heen, want het kan zomaar zijn dat gibbonaapjes in diezelfde bomen aan het rondslingeren zijn.

#8 Thailand: kajakken en hiken

En je kunt niet alleen in het noorden terecht: de jungle van Khao Sok is een van de beste plekken in Thailand om het regenwoud in te trekken. Je stapt in een kano en peddelt in alle rust de rivier over. Eenmaal bij de finish is het tijd om het gebied verder te voet te verkennen. Een gids neemt je mee en legt onderweg alles uit over de flora en fauna. Met een kapmes maakt hij het pad voor jullie vrij; het voelt dan ook als een heus avontuur.

Heb jij zin om de jungle in te trekken tijdens een rondreis door Peru, Sri Lanka, Indonesië, Thailand of Costa Rica? Bekijk dan onze websites en beleef het zelf!