In deze 5 landen waan jij je een Disney-prins of -prinses

Dit jaar komt Disney met een aantal live-action remakes van hun wereldwijd bekende klassiekers. We kunnen onder andere The Lion King, Dumbo en Aladdin opnieuw op het grote scherm gaan zien. Niet meer als tekenfilmfiguren, maar levensecht. Maar op het witte doek is leuk, alleen is in het écht natuurlijk nog veel leuker! Tijd om de wereld rond te reizen: met deze vijf reizen treden jullie in de voetsporen van Disney-helden.

Net als Aladdin op een vliegend tapijt door Marokko

Kamelen Marokko

Oké, écht vliegen zal dat tapijt misschien niet, maar met een beetje fantasie kom je een heel eind! Struin samen met je gids en verhalenverteller door de souks van Marrakech en overnacht in een Marokkaans hotel met zwembad en familiekamers, net buiten het centrum. Of ga samen op avontuur in de Sahara, waarbij je met je bedoeïensjaal om je hoofd op een kameel naar jullie tentenkamp in de woestijn hobbelt. Terug in Fes koop je een echte Aladdin-lamp in een van de kleine straatjes in het centrum. Voorzichtig als je overheen wrijft, want je weet maar nooit of er een geest tevoorschijn komt …

Naar Riksja Family Marokko

Spot Simba in Zuid-Afrika

Simba zingt in The Lion King dat hij niet kan wachten tot hij de koning van de jungle is. En waar spot je de koning van de jungle? Precies, in Zuid-Afrika! Ga samen op safari in het Kruger Nationaal Park en geniet van indrukwekkende rotsformaties, diepe groene canyons, watervallen en mooie vergezichten tijdens de Panoramaroute. Naast Simba kun je maar zo eens andere personages uit De Leeuwenkoning zien, zoals roodsnaveltok Zazoe en natuurlijk Simba’s grote liefde Nala. Ook knobbelzwijn Pumbaa en stokstaartje Timon kun je maar zo eens tegenkomen! Houd je camera bij de hand, want voor je het weet is hij weer weggedoken.

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

Wandel over de Chinese Muur van Mulan

China kan soms een beetje wereldvreemd aanvoelen, maar het is een uitstekend land om met kinderen doorheen te reizen. Lieve mensen, geweldige natuur en natuurlijk … panda’s! Speciaal voor reizigers die met hun gezin China willen ontdekken hebben wij een familiereis naar China samengesteld. Wandel net als Mulan over de Chinese muur en ontdek De Verboden Stad van de Keizer in Beijing. En natúúrlijk ga je even kijken naar de reuzenpanda’s in het Panda Research Centre in Chengdu. Tijdens deze reis moet je goed om je heen kijken, want misschien zie je zomaar Mushu, het kleine draakje dat met Mulan mee ten strijde trekt.

Naar Riksja China

Ontdek het Amerika van Pocahontas

amerika-met-tieners

Leer alles over de oorspronkelijke bewoners van Amerika tijdens je reis naar de overkant van de Atlantische Oceaan. Rijd samen met een Najavo-indiaan te paard diep de vallei in, terwijl hij je onderweg alles over de geschiedenis zijn voorvaders vertelt. Of je net als Pocahontas wasberen en kolibri’s tegenkomt kunnen we je niet garanderen, maar dat het een onvergetelijke reis wordt, is zeker. En als je nog meer Disney-figuren wilt zien, dan kun je altijd een bezoekje brengen aan de oostkust. In Disney World in Orlando, Florida maak je kennis met Mickey, Minnie en al hun Disney-vriendjes.

Naar Riksja Family Amerika

Wandel door het oerwoud van Jungle Book

Wil je net als Mowgli aan lianen slingeren, met orang-oetans praten, van Baloe de wet van de jungle leren en beste vrienden worden met Kaa de tijgerpython? Dan is het tijd voor een wereldreis. Er is (helaas) geen enkel land waar beren, tijgers, panters, wolven, pythons en orang-oetans samenleven. Wél is Mowgli volgens het verhaal van Jungle Book opgegroeid in India, alleen kom je daar dus geen orang-oetans tegen. Wil je die zien, dan moet je Indonesië. Vlieg daarna door naar Canada om Baloe de beer te spotten en stap vervolgens op het vliegtuig naar Costa Rica om de jungle in te gaan. We kunnen ons voorstellen dat dat allemaal een beetje te gek is en je toch liever alles in één hebt. Ga dan naar Disney World in Amerika; daar kom je ze in elk geval wél op één plek tegen.

Nog niet genoeg? Bekijk meer sprookjesachtige bestemmingen om met je gezin te bezoeken.