Tien handige reisgadgets voor reizen met kinderen

Ga jij binnenkort een verre reis maken? Reizen met kinderen is leuk, maar het brengt ook wel wat extra zorg.  En daar hebben wij iets op gevonden! Wij zijn op zoek gegaan naar handige gadgets voor op reis en hebben deze ook nog eens voor je getest. Benieuwd naar de tien gadgets die wij superhandig voor op reis vinden? 

#1 50 dingen voor selfdrives
Staat er tijdens jouw reis een lange autorit op de planning? Dan is het spel ’50 dingen om te doen in de auto’ zeker een aanrader. Deze doos zit boordevol spelletjes die de kinderen of jullie samen kunnen doen. Hierdoor heb je geen verveelde kinderen op de achterbank zitten. Ideaal dus voor op reis. Deze spelletjes kunnen natuurlijk ook gespeeld worden in het vliegtuig of tijdens de relaxuurtjes bij de accommodatie.

#2 Schaapje is wakker, schaapje slaapt
Staan jouw kinderen vaak om vijf uur in de ochtend naast jouw bed? En dat gebeurd ook op reis, maar slaap jij liever wat langer uit? Dan is deze reiswekker de oplossing! Deze wekker laat kinderen op een hele makkelijke manier zien wanneer het tijd is om op te staan. Maar, nog belangrijker, ook als het dus nog geen tijd is om wakker te worden. Deze reiswekker heeft twee plaatjes: een slapend en een wakker schaapje. Als het wakkere schaapje wordt verlicht, dan weet je kind dat hij/ zij mag opstaan. De reiswekker kan ook als nachtlampje worden gebruikt en werkt op batterijen.

#3 Jouw minimonkey veilig op een stoel
Is er op reis geen kinderstoel aanwezig? Maak je niet druk, met de Minimonkey-stoel maak je snel en gemakkelijk van elke stoel een kinderstoel. Deze is geschikt voor kinderen tussen de zes en zesendertig maanden. De Minimonkey-stoel is gemakkelijk mee te nemen op reis, omdat het ongeveer de grootte heeft van een luier. Daarnaast zit je kind heerlijk in deze minichair en is het veilig. Superideaal, zo heb je altijd een kinderstoel bij de hand.

#4 Bubble gum? Nee Bubble Bum!
Herken jij ook het gedoe rondom reizen met kinderen in een vliegtuig of huurauto? Neem je je eigen autostoel of zitverhoger mee? Huur je er eentje ter plaatse? Wij vinden de Bubble Bum erg handig. Een draagbaar, opblaasbaar en opvouwbaar autozitje. Het werkt heel gemakkelijk: het zitje past in je koffer of tas, even snel opblazen en hup de huurauto of het vliegtuig in. Na het gebruik laat je hem leeglopen en kun je hem weer in je handtas doen. Waarom is dit niet eerder uitgevonden? ;-)

#5 Nooit je kinderen kwijt
De Mefinder is erg handig voor de avontuurlijke jonge kinderen die, als je even niet oplet, ongemerkt zo weglopen. De Mefinder is een digitale polsband waar je vijf telefoonnummers in op kunt slaan. Eén telefoonnummer kun je als ‘standaard’ kiezen, dit nummer wordt de hele tijd getoond. Tip: vergeet in het buitenland niet 0031 (NL) of 0032 (BE) toe te voegen voor je telefoonnummer. Deze polsband vergroot de kans en verkort de tijd waarin een alleen-lopend kind teruggevonden wordt. Als ouder is je kind kwijt zijn toch wel het ergste wat je kan overkomen op reis.

#6 Au, au, het zand is heet!
We herkennen dit probleem denk ik allemaal. Tijdens onze reizen gaan we vaak relaxen op het strand, maar door de hoge temperaturen is de route van jouw strandlaken naar de zee niet te doen door het hete zand of die strandsteentjes. Naast die hete strandsteentjes kom je ook nog scherpe steentjes en schelpjes tegen. Dan zijn deze Duukies Beachsocks een aanrader en een goede vervanging voor de bekende, plastic waterschoentjes. De kinderen kunnen ermee zwemmen en het materiaal droogt snel. Ze bieden een uitstekende bescherming voor zachte voetjes.

#7 Mag ik een filmpje kijken?
Ga je een selfdrive doen of staat er een lange autorit voor de deur? En gaat de iPad mee op pad? Dan is deze iPad autohouder een handig hulpmiddel. De kinderen kunnen gemakkelijk een filmpje kijken of een spelletje spelen op de iPad. Hierdoor gaat de autoreis voor de kinderen vast en zeker een stuk sneller. Deze autohouder is praktisch en gemakkelijk te bevestigen in de auto. Een kleine moeite, maar voor de kinderen een groot plezier.

#8 Lekker picknicken
Lekker relaxen tussen het hiken, tijdens een rit door de jungle of op het strand? Met dit lichtgewicht en waterdicht picknickkleedje kan dat altijd en overal. Zijn de kinderen moe, dan kun je het picknickkleedje, die past in je broekzak, erbij pakken om even uit te rusten. Het doek waait niet weg, want het heeft op elke hoek handige pinnetjes, zodat het in de grond blijft zitten. Volgens ons zeker een handige gadget om mee te nemen op reis.

#9 Is het een bed of is het een box?
Is het een koffer? Is het een bed? Is het een stoel? Ja, ja en nog eens ja, want het is het allemaal! Wil jij vliegen comfortabel maken voor je kinderen? Dan is de Bedbox iets voor jou! Een Bedbox is een soort van koffer waar een bedje in zit. Op Schiphol kunnen je kinderen lekker op de koffer zitten, terwijl jij hem vooruit trekt. En je maakt van de Bedbox in het vliegtuig zo een luxe stoel of bed. Is dat alles? Nee, je kan ook nog twintig kilo aan spullen kwijt in de koffer (tip: houd wel rekening met wat toegestaan is aan gewicht als handbagage bij je luchtvaartmaatschappij).

#10 Powerrrr!
Tegenwoordig is de powerbank een onmisbare gadget voor iedereen, dus ook tijdens de rondreis samen met je kinderen. Er moet een hele hoop opgeladen worden, bijvoorbeeld alle mobieltjes en de iPad. De Xtorm Powerbank Trip is echt een aanrader. De powerbank heeft twee aansluitingen, dus je kunt twee apparaten tegelijk opladen.

 

Benieuwd naar onze andere tips? Lees verder op ons Riksja Kids blog.