Top 3 landen herfstvakantie met kinderen

De herfstvakantie is misschien wel onze meest favoriete periode om nog ‘even’ een weekje weg te gaan. De dagen worden korter, het gure winterweer is op komst … Dus wat is er dan leuker dan nog even met je gezin de warmte opzoeken? Daarbij zijn de vliegtarieven in het najaar een stuk gunstiger dan in de zomermaanden, dus maak hier handig gebruik van en scoor nu al een goed geprijsd vliegticket. Welke bestemmingen zijn geschikt voor een vakantie met het gezin half oktober? We zetten onze favorieten voor je op een rij.

#1 Marokko

Plus: Marokko, het land van het sprookje van duizend-en-één nacht, is een uitstekende bestemming om met kinderen in de herfstvakantie naartoe te gaan. Met vier uur vliegen is de reisafstand iets langer dan bijvoorbeeld Griekenland. Echter, met maar een uur tijdsverschil heb je hier geen last van een jetlag. De temperaturen liggen in Marokko in oktober rond de 20-25 graden, heerlijk dus. In de woestijn kan het ’s avonds wel flink afkoelen – je zou het niet verwachten misschien, maar een woestijn is dus niet altijd heet! – dus neem een lekkere warme trui mee voor de avond en ochtend. Marokko is een veilig land, waar je prima met kinderen kunt rondreizen. Ook het Marokkaanse eten vinden kinderen vaak lekker, met veel honing en amandelen.

Min: veel reizigers hebben ontdekt dat oktober een goede reisperiode is, dus fijne en populaire slaapplekken zitten snel vol. Boek daarom op tijd, zodat je op de leukste plekken kunt slapen.

Naar Riksja Family Marokko

#2 Zuid-Afrika

Plus: Heb je iets langer dan een week de tijd? Misschien denk je niet gelijk aan Zuid-Afrika bij een reis tijdens de herfstvakantie, maar het is de perfecte reistijd. De seizoenen zijn er tegengesteld aan die van ons en in oktober is het er lente; de temperatuur ligt rond de 24 graden, het landschap is groen en de bloemen staan vol in bloei. Zuid-Afrika is misschien wel de meest ultieme bestemming voor kinderen. Vanuit een open jeep zebra’s, olifanten en giraffen spotten en ’s avonds bij het kampvuur spannende verhalen ophalen … Zuid-Afrika is ontwikkelder dan veel mensen denken, de infrastructuur is goed, je kunt er met je eigen huurauto rondrijden en het comfort ligt op westers niveau.

Min: De vlucht is lang, zo’n elf uur. Maar omdat Zuid-Afrika vrijwel in dezelfde tijdszone ligt als Nederland, heb je geen jetlag als je aankomt. Na een nachtje slapen zit je direct in het juiste ritme en kun je gaan genieten van je bijzondere reis.

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

#3 Griekenland

Plus: Een reis naar Griekenland is met uitstek geschikt in de herfstvakantie. De hitte van de zomermaanden is voorbij, de dagen zijn nog wel steeds lekker warm en zonnig en het zeewater is nog steeds genoeg opgewarmd om in te zwemmen. Omdat het maar zo’n 3,5 uur vliegen is naar Griekenland, verlies je tijdens je week vakantie geen kostbare tijd met de heen- en terugvlucht – en je hebt ook geen jetlag. Kies voor eilandhoppen per boot of ga per huurauto de groene binnenlanden in; monumenten van de Griekse Oudheid wissel je af met eilanden vol goudgele stranden in verscholen baaitjes.

Min: Dat is er eigenlijk niet! Nou, misschien dat je ’s avonds een trui aan moet, als het frisser wordt. Maar in Nederland had je nu waarschijnlijk je winterjas al aangekund.

Naar Riksja Family Griekenland

Reizen buiten de schoolvakanties?

Heb je de mogelijkheid om buiten de schoolvakanties te reizen? Dan ben je meestal een stuk flexibeler in het kiezen van je bestemming. Je kunt precies plannen wanneer het weer het lekkerste is in het land van jouw keuze en je ontloopt de massa van vakantievierende gezinnen met schoolgaande kinderen. Kijk eens op onze pagina ‘Wanneer, waarheen?’ voor een jaaroverzicht met de beste reistijden per land.