De grootste bezienswaardigheden van Afrika, nét even anders

Van kamelentochten in de woestijn van Marokko tot de beste wijnen in Zuid-Afrika: het Afrikaanse continent heeft een aantal bezienswaardigheden die gewoon hóren op jullie bucketlist. Maar hóe je die bezienswaardigheden bezoekt, bekijkt en beleeft, daar zit natuurlijk best een verschil in. We zetten een aantal van onze highlights in Afrika voor jullie op een rij én vertellen je hoe je jullie bezoek daar onvergetelijk maakt.

Slapen onder de sterren in Marokko

Wie in Marokko is, maakt natúúrlijk een tochtje op een kameel door de woestijn. Sloffend achter elkaar door de oranje zandduinen van de Sahara stap voor stap richting de horizon… een unieke beleving die je voor de rest van je leven niet meer vergeet. Maar waar veel mensen op een gegeven moment rechtsomkeert gaan, blijven jullie een nachtje onder de sterren in de woestijn slapen.

Terwijl de kamelen de wacht houden, kruipen jullie onder de wol in jullie tent. Is het nog een lekkere temperatuur buiten, dan wil je natuurlijk buiten slapen. Matras naar buiten op het warme zandbed, deken optrekken tot vlak onder je neus en samen turen naar de duizenden fonkelende sterren. Niet vergeten om een wens te doen als je een vallende ster spot, misschien komt-ie wel uit …

Naar Riksja Family Marokko

Fes: traditioneler en minder toeristisch dan Marrakech

Marokko

Als je dan toch in Marokko bent, bezoek je uiteraard de stad van 1001 nacht: Marrakech. Struinend door de wirwar van straatjes met kruidentorens, tapijten en volgeladen ezelkarren ontdekken jullie samen de magie van deze schitterende Marokkaanse stad. Wil je het nog iets traditioneler, kies dan voor Fes!

Fes is iets minder toeristisch dan Marrakech en herbergt de grootste medina van Marokko. Ga op pad met een gids die je plekken laat zien waar je als toerist niet zo snel zelf komt, zoals messenslijperijen en leerlooierijen. De kinderen mogen bij een houtbewerker zelf aan de slag met een beitel, mal en een stuk hout om een eigen stukje houtsnijwerk te maken. En natuurlijk blijft er nog tijd over om zelf de talloze smalle straatjes te ontdekken. Hier verdwaal je gegarandeerd, maar aangezien je overal je ogen uitkijkt is dat stiekem helemaal niet zo erg.

Naar Riksja Family Marokko

Op safari in Pilanesberg National Park in plaats van het Kruger Park

jeep giraffe zuid-afrika

Wie Zuid-Afrika zegt, zegt Big Five. En wie Big Five zegt, zegt safari! Veel mensen kiezen ervoor om op safari te gaan in het Kruger Park. Samen met een ranger of in je eigen jeep speur je de omgeving af, op zoek naar olifanten, giraffen, leeuwen en met een beetje geluk zelfs een neushoorn of luipaard.

Vind je Kruger National Park te toeristisch of heb je er eigenlijk de tijd niet voor? Dan is een safari in Pilanesberg een geweldig alternatief. Dit wildpark ligt in het noorden van Zuid-Afrika, op ongeveer twee uur rijden van Johannesburg. Ook hier spot je de Big Five en andere wilde dieren, en ook hier kun je met en zonder ranger op pad. Bijkomend voordeel is dat je hier niet bang hoeft te zijn voor malaria, dus geen medicatie hoeft te slikken. Sommigen zeggen dat Pilanesberg zelfs nog mooier is dan Kruger, maar dat kun je natuurlijk het beste zelf bepalen! Extra tip: door de directe verbinding met Amsterdam vanuit Johannesburg, is een safari in Pilanesberg ideaal als begin of einde van je Zuid-Afrika-reis.

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

Fietsen tussen de wijnvelden in Zuid-Afrika

Natuurlijk kun je het wijngebied rondom Stellenbosch verkennen met de auto, maar wijn wil je natuurlijk ook lekker proeven! Daarnaast zijn sommige gravelwegen in Zuid-Afrika niet met de auto begaanbaar, maar wél met de fiets. Ga daarom samen met een gids een dagje op de fiets door de druivenvallei.

De kinderen gaan in een fietsbuggy achter jullie fiets of trotseren de Zuid-Afrikaanse wegen op hun eigen stalen ros. Onderweg stoppen jullie bij verschillende wijnhuizen en terwijl de kinderen op het grasveldje aan het voetballen zijn, proeven jullie waarom Zuid-Afrika bekend staat om zijn heerlijke wijnen (en druivensapjes). Dat is pas ultiem genieten!

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

Nog meer highlights?

Dit is nog maar een kleine greep van alle highlights. Zo bieden we in Afrika ook reizen aan naar o.a. Namibië en Tanzania. Bekijk al onze bestemmingen. Benieuwd naar de hoogtepunten in Noord-en Zuid-Amerika, of juist alle highlights van Azië? Ook die hebben we voor je!