De grootste bezienswaardigheden van Azië, nét even anders

Bij veel gezinnen die samen de wereld ontdekken staat Azië hoog op het wensenlijstje -uiteraard inclusief de grootste bezienswaardigheden, zoals de boeddhistische tempel Borobudur in Indonesië en het schitterende Halong Bay in Vietnam. Samen met je kinderen op reis wordt nóg leuker als je je bezoek aan die bezienswaardigheden nét even anders aanpakt. We zetten een aantal van onze highlights in Azië voor jullie op een rij én vertellen je natuurlijk hoe je deze weg van de massa kunt beleven.

Varen door Bai Tu Long Bay in Vietnam

De rotsen, onbewoonde eilandjes en grotten van Halong Bay mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens jullie gezinsreis door Vietnam. En we hebben ook een mooie manier gevonden om de baai te ontdekken: slaap op een eenvoudige, traditionele Chinese jonk en word als de boot voor anker ligt in slaap gewiegd door de zachte deining van de golven.

Halong Bay is een absoluut plaatje, maar helaas trekt dat dus ook de nodige toeristen. Wil je wel de ervaring, maar niet de toeristen? Het kleine zusje Bai Tu Long Bay ligt zo’n dertig kilometer noordoostelijk van Halong Bay en is – met name doordat het wat langer duurt om er te komen – een stuk minder toeristisch, terwijl het uitzicht minstens net zo fenomenaal is. Ook hier slapen jullie op een jonk en geniet je van het uitzicht op de kalksteenformaties. Ga zwemmen, krabbetjes zoeken, kajakken of gewoon lekker relaxen op een van de vele zandstrandjes, maar dan zonder hordes toeristen om je heen.

Naar Riksja Family Vietnam

Slapen op een onbewoond eiland in Thailand

Kamperen Indonesie

Als Thailand ergens om bekendstaat, dan is het wel de vele tropische eilandjes in het zuiden van het land. Een prima manier om je rondreis af te sluiten is natuurlijk met de voeten in het zand zandkastelen bouwen, krabbetjes zoeken of gewoon genieten van een goed boek. Maar welk eiland kies je dan? De meeste reizigers stappen direct op de veerboot naar Koh Tao, Ko Samui of Koh Phangan: prachtige, levendige eilanden met van alles te beleven – geen wonder dat ze een grote aantrekkingskracht hebben op toeristen. Maar er is een rustiger alternatief! Op nog geen halfuur varen van Chumphon vind je een schitterend onbewoond eiland, omringd door een prachtig koraalrif. Ga samen op Robinson-avontuur en slaap in een tentje op parelwit strand. We kunnen niet garanderen dat je niet de hele tijd ‘Kinderen voor Kinderen’ in je hoofd hebt, maar wél dat het een onvergetelijke paar dagen worden.

Naar Riksja Family Thailand

Op de fiets naar Borobudur in Indonesië

De Borobudur op Indonesisch Java is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Het immense bouwwerk is ronduit schitterend en het uitzicht van bovenaf is adembenemend; niet voor niets is deze tempel een van de grootste toeristische trekpleisters van Centraal-Java.

Veel bezoekers van de tempel komen met een van de talloze bustours vanuit Yogyakarta. Wij kiezen voor een nét iets andere aanpak: samen met een gids op de fiets! Fiets op een mountainbike door de rijstvelden tot aan de voet van deze heilige plek. Onderweg ontmoeten jullie kinderen in typisch Javaanse dorpjes. Eenmaal boven op de tempel sta je tussen de bekende stoepa’s uit te kijken over vulkanen en het groene platteland waar je eerder doorheen fietste.

Naar Riksja Family Indonesië

Meer bezienswaardigheden?

Dit is nog maar een kleine greep van alle highlights. Bekijk al onze bestemmingen. Benieuwd naar de hoogtepunten in Noord-en Zuid-Amerika, of juist alle highlights van Afrika? Ook die hebben we voor je!