Onze eigen jungle lodge in Thailand

ThailandKids-specialisten Leonie en Birgit maakten deze maand een reis naar Thailand om het reisprogramma weer met eigen ogen te zien. Op zoek naar unieke slaapplekken en stoere activiteiten voor tieners. Maar bovenal, ze bezochten onze eigen jungle lodge. Wat ze ervan vonden? Je leest het in deze blog.

“Eindelijk gaan we dan onze eigen lodge in de jungle van het Khao Sok National Park zien! We zijn ontzettend benieuwd naar de ligging, de huisjes en de activiteiten. Na een ritje van zo’n 1,5 uur vanaf de haven van Surat Thani in Zuid-Thailand rijdt onze minibus het zandpad op. Palmbomen links en rechts en kalksteenrotsen in de verte, wat een prachtig uitzicht.

Het Hornbill restaurant van de lodge is overdekt, maar aan vier kanten open. Een verkoelend briesje waait terwijl we (gratis) water tappen, van het uitzicht en de geluiden genieten en inchecken. Ons hutje is klein maar fijn, met een (buiten)badkamer met regendouche, bedden met klamboe’s, een airco en een schuifpui van glas – vanuit je bed kijk je uit over de groene jungle.

restaurant-jungle-lodge-thailand

We besluiten op nachtsafari te gaan. Onze gids haalt ons op en neemt ons mee (in een pick-up truck) naar een klein zandpad in de buurt. We krijgen een zaklamp op ons hoofd en lopen achter hem aan de bush in. Overal waar we kijken (op de grond) zien we waterdruppeltjes oplichten, maar wanneer we wat beter kijken blijken we miljoenen spinnenogen te zien! Gelukkig zijn de rakkers redelijk klein, maar het zweet staat direct op ons voorhoofd.

Na de tocht maakt onze gids een kop koffie voor ons – hij maakt een vuurtje, vult een grote bamboestok met water, stopt daar aan de bovenkant bananenbladeren in, zodat de stoom erin blijft en tien minuten later drinken we verse koffie uit zelfgemaakte bamboebekers. Leuk om te zien dat je weinig nodig hebt voor vers eten en drinken.

De sterrenhemel is overweldigend, wanneer we achterin de pick-up-truck weer terugrijden naar de lodge. En dat koude biertje daarna smaakt fantastisch.”

Ook verblijven in deze Anurak jungle lodge? Kijk op ThailandKids.nl en de bouwsteen Regenwoud vol avontuur.

specialisten-thailand