Met kerst op reis met je kinderen? Zeker doen!

Want waarom zou je ook met je kinderen kerst in koud Nederland vieren, wanneer dat ook in je korte broek onder de kerstboom kan? De wereld ligt letterlijk aan je voeten met kerst. Oud & nieuw vieren in op het goudgele strand of juist in de jungle? Met kerst fietsen door Bangkok of offertjes maken op Bali? Dit en meer kan! Hieronder lees je twee bestemmingen die zeker geschikt zijn voor de kerstvakantie.

#1 Thailand

thailand kerst

Thailand staat bekend als het land van de eeuwige glimlach. Ontdek, samen met je kinderen, bruisend Bangkok op de fiets, overnacht kerstavond op drijvende jungle rafts op de River Kwai, verken tempels, hike door de jungle naar bergstammen en maak een trekking in het grootste tropisch regenwoud van Zuidoost-Azië. En na al deze actie en inspanning? Relaxen aan een van de lange zandstranden in het zuiden. Kleine maanvormige baaien omzoomd door groene palmbomen, waar je met je blote voeten in het warme zand van verse fruitjuices geniet. Proost!

Thailand is dus een perfecte bestemming voor in de kerstvakantie. December tot mei is de droogste periode en de temperaturen zijn in heel het land fijn. Overal in Thailand is het goed vertoeven, dus je wordt niet beperkt in de keuze van je route. Alles is mogelijk. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er een heleboel mensen reizen door Thailand met de kerst, dus accommodaties zitten soms al snel vol.

Meer lees je op Thailand Kids.

#2 Bali

bali

Kerst vieren op Bali, dat kan zeker! Ontdek het groene hart van Bali met de fiets, waar je fietst langs rijstvelden en tempelhuisjes. In de ongerepte oostkust maak je offers in een waterpaleis en deze worden volgens Balinees tempelgebruik aan de goden overhandigt. In Lovina ontdek je per voet het vruchtbare binnenland. Oud & Nieuw vier je op het goudgele strand van Sanur. Dat klinkt fantastisch, toch? Een groot voordeel van reizen in december/januari is dat je Bali op z’n groenst ziet. Dat komt door het regenseizoen, wat betekent dat er voornamelijk in de namiddag nog wel eens een plensbui kan vallen. Gelukkkig duren ze meestal niet lang en daarna klaart het direct weer op.

Meer lees je op Indonesië Kids.

Boek je je reis ruim van tevoren dan is de kans groot dat je vliegticket nog voordelig is. Een half jaar van tevoren is dus helemaal niet gek.