Deze 5 kindvriendelijke slaapplekken zijn zó bijzonder dat je stiekem helemaal niet wilt slapen

Als echte reisfanaat weet jij het natuurlijk als geen ander: reizen met je gezin is onvergetelijk. Al helemaal als je samen op de meest prachtige plekken komt, overdag én ’s avonds. Daarom hebben we onze vijf favoriete slaapplekken op een rij gezet. Deze zijn  niet alleen bijzonder, maar ook nog eens bijzonder kindvriendelijk. Perfect voor jullie volgende reis; een reis waar jullie het nog jaren over zullen hebben.

Canada: tukken in een tipi

tipi tent uitzicht Canada

De indianentooi past waarschijnlijk niet in de koffer, maar ook op reis kan je kind zich een kleine indiaan voelen. In Canada kun je namelijk slapen in een tipi! Deze staat op een camping in een bergkloof boven de Thompson-rivier. In de zomer is dit een van de warmste plekken in Canada, wel zo prettig dus dat er een zwembad op de camping is waar je af kunt koelen. En die wildwaterrivier trotseren jullie natuurlijk! Maak een tocht van zestien kilometer stroomafwaarts door een adembenemende bergkloof. Met wat geluk spot je onderweg berggeiten en adelaars die het hebben gemunt op de zalm die hier zwemt. Terug op de camping slaap je na zo’n intensief raft-avontuur gegarandeerd héérlijk in een van de bedden in de tipi.

Naar Riksja Family Canada


Marokko: slapen onder de sterren

Slapen in een bedoeïenentent tussen de zandduinen, onder een duizelingwekkende sterrenhemel in Marokko. Dat wil toch iedereen? Laat tijdens jullie reis naar Marokko de koningsstad Fes achter je en rijd via kronkelige bergpassen van het anti-Atlasgebergte naar de Erg Chebbi-woestijn bij Merzouga. Daar ruil je de huurauto in voor een kameel en slof je over de zandduinen voor een overnachting midden in de woestijn. Je slaapt in een klein, eenvoudig tentenkamp dat bestaat uit vijf bedoeïenententen bekleed met doeken. Er zijn bedden, dekens en een schoon toilet met een kraantje om je handen te wassen aanwezig. Je kunt in een van de tenten onder de wol kruipen, maar eigenlijk is dat zelfs een beetje zonde … Sleep je matras naar buiten en slaap letterlijk onder de sterren! Uren naar de hemel turen totdat je in slaap valt, magischer kan het bijna niet. Misschien spot je zelfs wel een vallende ster.

Naar Riksja Family Marokko

Costa Rica: slapen in een boomhut

Wil je wakker worden tussen de apen en vogels? Overnacht dan in een echte boomhut, midden in de jungle! Verscholen tussen de bladeren en dichtbij alle tropische dieren vind je tijdens jullie reis naar Costa Rica vier comfortabele boomhutten voor vier personen met een bad en buitendouche. Er is aan alles gedacht voor een prettig verblijf, zodat je met je gezin optimaal kunt genieten. En als je ogen dichtvallen, val je in slaap met het geluid van de tropische vogels en apen op de achtergrond.

Naar Riksja Family Costa Rica

Indonesië: op een onbewoond eiland

Onze excuses als je nu direct Kinderen voor Kinderen in je hoofd hebt. Maar hier kun je écht met je billen bloot melk uit een kokosnoot drinken, want tijdens jullie reis naar Indonesië heb je een onbewoond eiland helemaal voor jullie alleen. Vlak voor de kust van Bali ligt een tropisch paradijsje waar je schitterend kunt snorkelen in het glasheldere zeewater: Menjangan Island. En wanneer tegen zonsondergang de dagjesmensen terug naar Pemuteran varen, blijven jullie op het eiland. Vanaf het rangerstation zie je de witte zandstrook waar jullie je tent opzetten al liggen. Samen met de gids maak je een kampvuur en verzamel je de laatste ingrediënten voor het avondeten. Als de slaap ’s avonds toeslaat, dan kruip je je tent in onder de sterrenhemel. Laat die cd met oceaangeluiden maar thuis, want dit is het echte werk! Je valt in slaap met niets anders dan het geruis van de zee op de achtergrond.

Naar Riksja Family Indonesië

Zuid-Afrika: overnachten bij de struisvogelboer

Zuid-Afrika slapen bij struisvogelboer

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, bestaat Zuid-Afrika niet alleen maar uit safariparken en bushland. Een groot deel van het land is namelijk bestemd voor veeteelt en landbouw. En dat kunnen jullie samen ontdekken tijdens jullie reis naar Zuid-Afrika! Boer Neels en zijn familie heten je van harte welkom op hun struisvogelboerderij nabij Heidelberg. Spring achterin het ‘vierwiel bakkie’ van de boer voor een rondleiding over het 1200 hectare tellende landgoed, met meer dan duizend schapen, een kudde Afrikaanse koeien en een lading struisvogels. In het seizoen zie je hoe boer Neels zijn schapen scheert of hoe de lammetjes worden gevoed. ’s Avonds slapen jullie in een cottage met twee slaapkamers en een woonkamer met een open keuken en ’s ochtends ontbijt je gezellig met z’n allen in de woonkamer van de boerderij. In het juiste seizoen word je zelfs getrakteerd op een gebakken struisvogelei … mmmm!

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

En het houdt niet op bij deze slaapplekken! Op elk van onze gezinsvriendelijke bestemmingen zoeken we naar de fijnste overnachtingen: plekken in de sfeer van het land, liefst met familiekamers en een zwembad. Plekken waar je je ver weg van huis toch een beetje thuisvoelt of het liefste nooit meer weg wilt. Benieuwd? Kijk op onze bestemmingen en/of vraag onze bestemmingsexperts naar de mogelijkheden!