De mooiste snorkel- en duikplekken onderweg

Waar vind je de mooiste duikplekken? Want niet alleen rondreizen is leuk, maar zeker ook ontspanning is een essentieel onderdeel van je rondreis of vakantie. En mocht je in het verleden je PADI hebben gehaald, of daar nu dan tijd voor hebben, verken dan uitgebreid de onderwaterwereld. Misschien zijn zelfs je kinderen oud genoeg om een proefduik te maken zodat jullie samen de kleurrijke onderwaterwereld kunnen ontdekken. Maar waar kun je dan het beste naar toe?

Duikplek Malediven

#1 Malediven

Azuurblauwe zee, hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en kleurrijk koraal. Dat zijn de Malediven. Én op 1,5 uur vliegen van Sri Lanka, dus zo kun je, samen met je gezin, een mooie combinatie maken. Elk eiland heeft een eigen huisresort, en zelfs de snorkelfans komen ogen tekort: gekleurde vissen, schildpadden en zelfs roggen spot je makkelijk. En net wat verder varen kom je bij het duikersparadijs. Ook boven water in alle luxe afsluiten? Overnacht dan in een van de beroemde watervilla’s en duik vanaf je eigen balkon zo het heldere water in.

Snorkelen tijdens reizen met kinderen

#2 Ko Tao

Ko Tao: niet voor niets is het hier “Chill met je duikbril”. Bovendien vind je hier duikscholen met Nederlandse instructeurs. Als je met je kinderen een (proef)duik wil maken, is dit dé plek! De zee rondom Ko Tao is beschermd en je vindt er nemo-vissen, maanvissen en papegaaivissen. Maar ook zeeschildpadden en walvishaaien worden gespot. En eenmaal klaar met duiken of snorkelen? Dan is het prima toeven op de witte stranden, in de schaduw van de groene palmbomen.

duikplek gili

#3 de Gili’s

Wil je duiken op Bali, of in de buurt? Pak dan het bootje naar de Gili-eilanden. Je vindt hier veel duikscholen die internationaal georiënteerd zijn. En wat zie je dan onder water? Veel koraal en kleurrijke vissen uiteraard. Op duikplekken als Shipwreck, Turtle Heaven en Shark Point vind je morenen, de bekende nemo’s, zeeslangen, schildpadden en zelfs white tipped reef sharks. En boven water doen de hagelwitte stranden pijn aan je ogen. Heerlijk dus om hier je reis te eindigen.

#4 Isla Mujeres

Isla Mujeres, voor de kust van Cancun heeft witte stranden en een kleurrijke onderwaterwereld. Het grote Mayarif behoort namelijk tot een van de beste duiksites ter wereld. In de maanden juni tot en met augustus is het zelfs whale shark season. De walvishaaien zwemmen tot voor de kust dus je hoeft met een beetje geluk niet eens je brevet te halen, want zelfs met een snorkel op kun je ze spotten.