Naar Thailand met je kinderen? Doen!

Thailand. Het land van de eeuwige glimlach. En dé bestemming in Zuidoost-Azië waar tradities hand in hand gaan met de moderne wereld. Reizen gaat er makkelijk en je vliegt er rechtstreeks heen. Het eten is fantastisch. En je vindt er strand, natuur en cultuur. Een prima bestemming dus om te verkennen met je kinderen. Hieronder vind je onze top 6 waarom het zo leuk is om met je kinderen naar Thailand te gaan:

#1 Actie

Eigenlijk vind je op het gebied van actie voor iedereen wel wat in Thailand. In het noorden van Thailand kun je tokkelen en raften met je kinderen. En wat dacht je van een twee- of zelfs driedaagse hike door de jungle naar bergstammen? Bruisend Bangkok kun je het beste verkennen per fiets. Wij regelen gidsen voor je, zodat je niet verdwaalt. En op het tropisch eiland Ko Samui vind je niet alleen lange zandstranden, maar ook een ruig binnenland: perfect om met een quad te verkennen. Houd je van de onderwaterwereld? Ga dan naar Ko Tao om te snorkelen of regel een (proef)duik.

Thailand met kinderen - tokkelen

#2 Avontuurlijk overnachten

Zo hebben we middenin het tropisch regenwoud een junglelodge gebouwd. Vanaf het terras kijk je uit over het groen. In het noorden van Thailand kun je overnachten bij de bergstammen thuis, in een hutje middenin het dorp, op een eenvoudig matrasje. Drijvende huisjes vind je op de River Kwai. Niets leuker dan met een zwemvest aan vanaf het terras van je drijvende huis springen en je met de stroming mee laten drijven. Hier is geen elektriciteit, dus ’s avonds zorgen olielampjes voor de sfeervolle verlichting.

Thailand met kinderen - avontuurlijk overnachten

#3 Zonovergoten stranden

Want je gaat natuurlijk niet alleen naar Thailand voor cultuur en natuur, maar zeker ook voor de stranden. Reis je tussen november en april? Dan zijn de lange zandstranden van Ko Lanta en Krabi ideaal. De kalksteenrotsen die uit zee rijzen bepalen hier het beeld. En je vindt er volop onbewoonde eilandjes die je kunt bezoeken. Reis je in onze zomermaanden? Ga dan voor het beste weer naar de eilanden aan de oostkust. Ko Tao is hét snorkel- en duikparadijs van Thailand, Ko Phangan is idyllisch en kleinschalig en Ko Samui is het grootste en het drukste eiland van de drie. Met een eigen luchthaven en een ruig binnenland. Overeenkomst tussen deze drie? De lange zandstranden en de wuivende palmbomen.

Zonovergoten stranden - Thailand met kinderen

#4 Heerlijk eten

De Thaise keuken is genieten. Zijn het niet de banana pancakes met honey bij het ontbijt, of het verse fruit, dan is het wel de Pad Thai of een authentieke Thaise curry. Met rijst uiteraard. En wat te denken van Mango sticky rice als toetje! De Thaise keuken is heel gevarieerd en soms vrij pittig. En niets zo leuk als een kookworkshop volgen en zélf je Thaise curry leren maken. Ook je kinderen zullen genieten van het eten. Want je vindt niet alleen Thaise gerechten, maar ook Europese gerechten op de kaart.

Thailand met kinderen - night market

#5 Natuur

In het zuiden van Thailand ligt het grootste tropisch regenwoud van Zuidoost-Azië. Waar zelfs nog wilde tijgers voorkomen, verstopt diep in de jungle. Maar niet alleen tijgers wonen hier, want de apen slingeren met je mee van boom tot boom en ’s ochtends krijsen de gibbons je uit je bed. Ga je naar het noorden dan kun je een trekking maken naar de bergstammen, die je vindt in de heuvels bij Chiang Mai. Khao Yai National Park in het westen van Thailand is dé plek om wilde olifanten te spotten. En de lange witte zandstranden van de tropische eilanden in het zuiden mogen natuurlijk ook niet op je lijstje ontbreken.

jungle - Thailand met kinderen

#6 Cultuur

Thailand staat bekend om zijn cultuur. Tempels met gouden daken vind je op de hoek van vrijwel elke straat in Thailand en het boeddhisme vind je overal terug. Wat Po, Wat Arun en het Grand Palace zijn de belangrijkste tempels in Bangkok terwijl je in Ayutthaya juist alleen maar tempel ruïnes vindt. Chiang Mai in het noorden is de stad van duizend tempels, met als beroemdste tempel de Doi Suthep, te bereiken door een lange trap. En op Ko Samui heb je de Golden Buddha, die je vanuit de verte toe straalt.

tempel - Thailand met kinderen