Hoera, we hebben een nieuwe bestemming: Vietnam!

Wie Vietnam zegt, denkt aan loempia’s en rijstterrassen … maar Vietnam is natuurlijk veel meer! Wat dacht je van een streetfoodsafari in Hanoi? Of slapen bij de mensen thuis? Vietnam is ideaal voor een reis met kinderen: het land is makkelijk bereisbaar, het ligt in de tropen (dus het is er lekker warm) en Vietnam is super avontuurlijk! We zijn daarom enorm trots dat we nu ook Vietnam in ons Riksja Family aanbod hebben!

Waarom moet je naar Vietnam? We lichten vijf hoogtepunten uit!

Scooters in Hanoi

Hanoi is de stad van de miljoenen scooters – er zijn meer scooters dan auto’s. Ook is dit de stad van het streetfood: overal waar je loopt, vind je kleine eettentjes op de stoep. Met plastic krukjes waar je Europese lijf eigenlijk te groot voor is. Maar dat ongemak weegt niet op tegen het heerlijke eten. Omdat het misschien wat spannend is om zo snel ergens aan de straatkant te gaan eten, regelen we een streetfoodsafari in Hanoi voor je. Samen met een gids verken je het French Quarter en ontdek je de Vietnamese keuken. Wij vonden de loempia’s met krab onvergetelijk lekker.

Rijstterrassen van Sapa

Sapa staat bekend om de groene rijstterrassen. De weg er naartoe is al een belevenis, want je komt hier aan met de nachttrein. We regelen hier een wandeling voor je, waarbij je onderweg geniet van het geweldige landschap. Soms moet je een stapje opzij doen om een waterbuffel door te laten. Of rennen kinderen met je mee. Wil je je echt onderdompelen in dit plattelandsleven? Overnacht dan bij de Vietnamezen thuis, in een homestay. Volgens ons een ervaring om nooit te vergeten!

Halong Bay per houten jonk

Halong Bay is de baai van de duizenden kalksteenrotsen die oprijzen uit zee. De beste manier om deze baai te verkennen is met een traditionele houten jonk. Je overnacht in een hut en terwijl de jonk vaart, geniet jij van het uitzicht. Onderweg zie je onbewoonde eilandjes, verlaten grotten en hier en daar een zandstrandje. Wanneer je het varen beu bent, stap je in een kajak om zelf de baai te verkennen. Of klim je naar het hoogste punt van een eilandje, voor dat beroemde uitzicht wat je overal op foto’s ziet.

Koninklijk Hué

Deze stad staat bekend om de keizers en de citadel. Deze laatste plek lijkt op de Verboden Stad van Peking. De keizers vind je terug buiten de stad, in de tombes. Doe zoals de Vietnamezen doen en reis naar de tombes op een motor. Wij regelen een driver voor je, dus je hoeft alleen maar achterop te stappen, een helm op te zetten en je goed vast te houden. Reis je met jonge kinderen? Dan regelen we een auto voor je. Omdat Hué vroeger de hoofdstad was van Vietnam, waar de keizers woonden, is de keuken hier gevarieerd en ronduit fantastisch. Rol je eigen loempia’s bij Gecko Pub en eet de beste versie van Banh Xeo (pannenkoekjes die je zelf mag vullen) bij Hong Mai.

Tropisch Palmeneiland

Naar Palmeneiland ga je voor de onderwaterwereld (… en natuurlijk voor de stranden). Ter plekke noemen ze dit eiland ook wel Whale Island en het ligt net voor de kust in Zuid-Vietnam. Een perfecte plek, volgens ons, om je reis te eindigen. Hier vind je nog weinig resorts, dus wil je hier je reis eindigen, zorg dan dat je op tijd boekt. Dan weet je zeker dat je hier met een tropische cocktail in je hand van de mooie zonsondergangen kunt genieten. En je rondreis door Vietnam met je kinderen nog een keer na kunt beleven.

Wil je naar Vietnam? Bekijk dan alle bouwstenen en rondreizen op de Riksja Family Vietnam.