Deze 12 onmisbare reisitems mogen niet ontbreken in jullie koffer

Of je nou weken vooraf begint met pakken of een paar dagen van te voren: de meeste van ons schieten op een bepaald moment tóch even in de stress. Daarom hebben we een uitgebreide paklijst opgesteld voor jou en je gezin, zodat je lekker makkelijk kunt afvinken en niks vergeet. We geven je hieronder alvast 12 onmisbare reisitems die, wat ons betreft, niet mogen ontbreken in jullie koffer.

1.    Anti-muggenspray

Wat neem je mee op reis?

Ongeacht naar welk land je reist: anti-muggenspray is een must in je koffer. Op sommige bestemmingen heb je meer last van muggen dan andere bestemmingen, maar het is altijd handig. Kinderen kunnen vaak erg last krijgen van muggenbulten, maar dit middeltje voorkomt de meeste prikken. Zijn je kinderen nog erg jong? Dan doen druppeltjes citronella-olie wonderen.

2.    Wereldstekker

Wat neem je mee op reis? Wereldstekker

Op veel verre bestemmingen worden er andere stekkers gebruikt dan wij hier in Europa kennen: een wereldstekker mag dus echt niet ontbreken in je koffer. De ANWB-winkels verkopen sowieso allerlei wereldstekkers voor verschillende landen, maar ook bij goedkopere winkels, zoals de Action, verkopen ze de omvormers voor tijdens je reis.

3.    Zonnebrand en/of UV-shirt

Wat neem je mee op reis? UV-shirt

Reis je naar een warme bestemming, dan heb je (bijna) altijd wel zonnebrandcrème in de koffer zitten. Maar wist je dat er ook UV-shirts bestaan? Als je kinderen snel verbranden, bijvoorbeeld als ze aan het zwemmen zijn, beschermt dit shirt goed tegen de zon. Natuurlijk zijn ze er ook te vinden voor volwassenen. Geen rode, schrale huid meer!

4.    Paspoorten (voor de kinderen)

Wat neem je mee op reis? Paspoorten

Naast je eigen paspoort is het belangrijk om de paspoorten van je kinderen niet te vergeten: het is namelijk niet meer genoeg om je kinderen in jouw paspoort bijgeschreven te hebben. Kinderen van elke leeftijd moeten tegenwoordig een eigen paspoort hebben – en voor de zekerheid een kopie. Vaak controleren ze hier streng op en mag je niet op reis als er paspoorten missen. Een dubbelcheck hiervoor is dus zeker op z’n plaats.

5.    EHBO-reissetje

Wat neem je mee op reis? EHBO-set

Au! Je zoon of dochter rent net iets te snel de straat op met een schaafwond als gevolg, of jijzelf stoot je teen bont en blauw. Voor zulke ongevallen raden we aan om zelf een (kleine) EHBO-doos met je mee te nemen op reis. Zo heb je snel alles bij de hand en huppelen je kinderen binnen de kortste keren weer vrolijk rond.

6.    Ipad en camera

Wat neem je mee op reis? Tablet

Een IPad – of tablet van een ander merk – is altijd fijn om mee te nemen. Bij het wachten op Schiphol kunnen je kinderen lekker hun favoriete serie kijken of wat spelletjes spelen. Ook op de bestemming zelf vermaken kinderen zich vaak prima met een IPad, als je zelf even een wijntje drinkt met je partner. Vergeet ook zeker je camera – én oplader – niet als je je handbagage inpakt: vaak maakt een camera toch nét wat mooiere foto’s dan een telefoon.

7.    Spelletjes voor onderweg

Naast een Ipad voor in het vliegtuig is het fijn om ook wat andere spelletjes mee te hebben. In het vliegtuig zijn onze kinderen vaak lang zoet met wat kleurpotloden en papier. Het spel ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ doet het ook vaak goed. Als ze moe worden is het vaak handig om wat filmpjes op een telefoon of IPad paraat te hebben: een spelletje hebben ze dan soms geen concentratie meer voor.

8.    Paracetamol voor kinderen

Het kan zomaar voorkomen dat een van jullie zich een keer niet goed voelt op reis. Misschien krijg je buikpijn van eten dat je niet gewend bent of is de zon net wat te fel geweest die dag. Behalve normale paracetamol is het ook heel handig om aspirines speciaal voor kinderen mee te nemen. Deze zijn net wat lichter in milligrammen en er staat duidelijk beschreven hoeveel tabletten ze mogen hebben, afhankelijk van gewicht en leeftijd. Bovendien hebben ze vaak een fruit- of pepermuntsmaak om het voor de kinderen wat fijner te maken.

9.    Reistabletjes

Misselijk de bus- of autoritten proberen vol te houden is natuurlijk niks. Neem voor de zekerheid reistabletjes mee voor in de trein, bus, auto of vliegtuig. Let wel: kinderen onder de zes jaar mogen dit medicijn alleen hebben als het overlegd is met de huisarts. Kijk ook even wat voor bijwerkingen de tabletjes hebben voordat je ze gebruikt en hoeveel je kinderen er mogen hebben, afhankelijk van de leeftijd.

10.  Grote hamamdoeken

Wat neem je mee op reis? Hamamdoeken

Handig om voor je kinderen mee op reis te nemen zijn grote hamamdoeken. Op een zonnige bestemming kun je zo’n grote doek bij je kinderen omslaan als ze het te warm krijgen. Ook kun je een hamamdoek prima gebruiken om je af te drogen na het zwemmen of neer te leggen op het strand om op te liggen. Bovendien kun je een echte mooie doek natuurlijk ook zelf omslaan om als jurk te dragen! Het handige van deze doeken is dat ze snel drogen en dat je ze makkelijk wegstopt in je tas.

11.  Oordoppen

Je kent het vast wel: je wilt in het vliegtuig proberen te slapen, maar er is veel te veel geroezemoes en lawaai. Dan helpt het om oordoppen mee te nemen. Hebben je kinderen erg last van druk op de oren tijdens het vliegen? Kijk dan eens naar siliconen drukregulerende oordopjes voor kinderen tot twaalf jaar. Natuurlijk ook te krijgen voor volwassenen. Zonder oorpijn het vliegtuig uitstappen: dé oplossing wat ons betreft!

12.  Babyfoon of walkietalkie

Met onze kinderen vinden we het altijd handig om een babyfoon mee te hebben op reis. Zo kun je toch lekker dat wijntje op de veranda doen met je partner, maar kun je ook je kleine in de gaten houden. Ook kunnen walkietalkies goed als vervanger werken, mits ze een VOX-functie hebben. Eentje zet je in de slaapkamer bij je kind neer en de ander neem je zelf mee. Voor wat ouderen kinderen zijn walkietalkies fijn als communicatiemiddel. Als ze even alleen op pad gaan kun je elkaar goed bereiken. Bovendien vinden kinderen dit vaak ook nog eens leuk!

Koffer nog niet vol?

InpaklijstNog ruimte in je koffer over? Wij hebben dé ultieme paklijst voor verre reizen met kinderen samengesteld. Ongetwijfeld dat als jullie die volgen dat je overal op voorbereid bent!

Download de paklijst