7 reisboeken die uitermate geschikt zijn voor je kinderen

Dat jij je als ouder goed voorbereidt op de volgende reis is niet meer dan logisch. Maar je kind vindt het ongetwijfeld ook heel spannend om misschien wel voor het eerst te gaan vliegen én in een totaal andere omgeving te belanden. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van reisboeken op de markt die niet alleen kunnen helpen bij de voorbereiding, maar ook nog eens ontzettend leuk zijn (zo leuk dat we ze stiekem zelf ook willen hebben). We zetten onze favorieten voor jullie op een rij!

1. Lonely Planet – Verboden voor ouders

Ja, ook al willen we dit boek dus heel graag eigenlijk ook zelf hebben, mag dat niet! De Lonely Planet-continentenserie is namelijk ‘verboden voor ouders’. In de boeken worden de leukste feitjes per werelddeel op een rij gezet. Perfect als je binnenkort op reis gaat, maar stiekem ook gewoon hartstikke leuk voor thuis. En wie weet verbluft je kind na het lezen je wel met de meest grappige feitjes over jullie volgende vakantiebestemming die je nog niet wist! Lonely Planet heeft trouwens ook verschillende Verboden voor ouders-boeken per bestemming en zelfs per stad.

De Lonely Planet-serie ‘Verboden voor ouders’ is onder andere te koop via Bol.com. Verkoopprijs: € 15,99

2. Ikke gaat vliegen

In het boekje ‘Ikke gaat vliegen’, geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, wordt de eerste vliegreis van het meisje Ikke beschreven. Dit is de perfecte voorbereiding als je kinderen nog nooit hebben gevlogen, zodat je ze enigszins kunt voorbereiden op wat ze allemaal te wachten staat tijdens een vlucht. Leuk en leerzaam, dus. Ikke is trouwens een fervent wereldreiziger, want er zijn nog meer veel boekjes over Ikke die verschillende landen bezoekt.  Wie weet zit jullie bestemming er ook tussen!

De Ikke-serie is onder andere te koop bij Bol.com. Verkoopprijs: vanaf € 11,45

3. Heksje Mimi op vakantie

Als je kinderen nog nooit op vakantie zijn geweest en geen idee hebben wat ze te wachten staat, dan biedt het boekje ‘Heksje Mimi op vakantie’ uitkomst. Hierin wordt verteld over de eerste kampeervakantie van het heksje Mimi. Toegegeven, jullie zullen misschien geen tent hoeven opzetten en toverspreuken zullen ook weinig aan bod komen, maar een leuke voorbereiding is het wel.

Het boekje ‘Heksje Mimi op vakantie is onder andere te koop bij Bol.com. Verkoopprijs: € 14,95

4. Olli gaat op reis

Heb jij een kleine reisfanaat in huis? Dan kan die z’n hart ophalen met het prentenboek ‘Olli gaat op reis’. Aan de hand van prenten mag je kind raden naar welk land het olifantje Olli is afgereisd. Het boek vereist wel een beetje kennis van de wereld dus voor kinderen die nog nooit een voet buiten Nederland hebben gezet is dit boek misschien iets te uitdagend, maar voor je kleine wereldreiziger zal het een feest van herkenning zijn.

Het prentenboek ‘Olli gaat op reis’ is onder andere te koop bij Bol.com. Verkoopprijs: € 9,99

5. Reis om de wereld in 80 dagen


Het boek ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne is natuurlijk een van de meest legendarische reisboeken ooit geschreven. En het goede nieuws is dat er een uitgave is die geschikt is voor kinderen vanaf negen jaar! De eigenzinnige Fogg wedt met zijn vrienden dat hij in tachtig dagen tijd de wereld kan rondreizen en vertrekt samen met zijn butler op avontuur. Laten we hopen dat je kind niet dusdanig geïnspireerd raakt dat hij met jou een weddenschap wil afsluiten om de wereld rond te trekken!

Het kinderboek ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ is onder andere te koop bij Bol.com. Verkoopprijs: €10,-

6. Robins reisavonturen 2- Kamperen in Kenia


Gaan jullie op vakantie naar Kenia en heeft je kind geen flauw idee wat-ie kan verwachten? Dan is het boek ‘Robin’s reisavonturen 2 – Kamperen in Kenia’ – geschikt voor kinderen vanaf acht jaar – een aanrader! In dit boek gaat Robin voor drie maanden in een tent in Kenia wonen. Hij ontdekt van alles over het leven in Kenia en de indrukwekkende dieren die er leven.

Het boek ‘Robins reisavonturen 2 – Kamperen in Kenia’ is onder andere te koop via Bol.com. Verkoopprijs: € 11,99

7. Het Gouden Boek van Nijntjes Verre Reizen


Als je de allerkleinsten wilt voorbereiden op de reis die jullie gaan maken, dan biedt Nijntje natuurlijk altijd uitkomst. In het boek ‘Nijntjes verre reizen’ maakt ’s werelds beroemdste witte konijn kennis met de culturen en gebruiken van verschillende landen in Europa, Afrika, het Verre Oosten en zelfs de Noordpool. De kans dat jullie op die laatste plek belanden achten we klein, maar leuk is het wel!

‘Het Gouden Boek van Nijntjes Verre Reizen’ is onder andere te koop via Bol.com. Verkoopprijs: €15,50

Heb je zelf ook tips voor kinderreisboeken niet te missen zijn? Tip ons via info@riksjakids.nl en wie weet zie je je boek binnenkort in deze lijst terug!

Nog meer entertainment

Wissel je (voor)lezen graag af met een leuke serie of film, een lekker muziekje of een fijne app? We hebben de beste kindvriendelijke Netflix-series, onze eigen Travel-playlist en de leukste tabletapps voor kinderen voor je op een rij gezet!