Voor het hele gezin: dit zijn onze favoriete reisrecepten

We hebben de hele week weer mogen genieten van typisch Nederlands herfstweer. “Goed voor de tuin” zeggen we dan maar! Stiekem houden we bij Riksja Family wel van dit weer. Gezellig samen thuis, spelletjes doen met de kinderen en een filmmiddag houden én van dit weer krijgen we ook altijd zin om weer in de keuken te staan! Om het reisgevoel thuis levend te houden, delen we een klein culinair reisje rondom de wereld met heerlijke recepten die óók door de kids worden gewaardeerd.

Italiaanse plaattaart

Che buono! De Italiaanse kleuren rood, wit en groen op je bord is áltijd een goed idee. Maak deze plaattaart een keer op zondag voor de lunch. Weer eens iets anders dan die boterham met kaas. Dit gerecht is ook relatief makkelijk te maken waarbij de wat kleinere kinderen ook kunnen helpen met het snijden/scheuren van de mozzarella. Succes verzekerd!

Voor 4 personen
– Rol bladerdeeg
– Tomatensaus met basilicum (passata)
– Cherrytomaten
– 2 bollen mozzarella
– potje pesto
– parmezaanse kaas
– verse basilisum
– voor de vleeseter: rauwe ham

Hoe?
1. Doe de oven aan op 200 graden.
2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
3. Prik gaatjes in het deeg, behalve aan de randjes (die wil je lekker laten rijzen).
4. Doe passata op het bladerdeeg en verdeel deze met een lepel over het deeg.
5. Snij de tomaatjes doormidden en snij of scheur de mozzarella in stukjes.
6. Verdeel de mozzarella over de passata, doe hier de tomaatjes overheen en doe toefjes pesto over de plaattaart.
7. Zet de pizza in de oven en schenk alvast een lekker glaasje wijn in.
8. Als de pizza klaar is kunnen de vleeseters de ham in stukken op de taart leggen.
9. Garneer de plaattaart met basilicum en klaar!

Buon appetito!

American Burger

Yes, we like! Maak een heerlijke ham- of cheeseburger voor de hele fam. Gezellig de tafel dekken met een rood-wit-geblokt kleed, kartonnen bakjes of puntzakjes voor de friet en lekker met je vingers eten. Wat heb je nodig voor een American burger diner?

Voor 4 personen
– witte bollen met sesamzaadjes
– 500 gram (vegetarisch) gehakt
– 1 ui
– 1 knoflookteentje
– 1 eitje
– 2 lepels paneermeel
– peper & zout
– lekkere toppings zoals sla, komkommer, cherrytomaatje
– ovenfrietjes
– saus: ketchup en mayonaise mág niet ontbreken!

Hoe?
1. Doe het gehakt in een kom.
2. Pers de knoflook en snipper de ui en doe dit bij het gehakt.
3. Voeg vervolgens het ei, paneermeel en 2 lepels ketchup toe.
4. Kneed 4 burgers.
5. Doe de frietjes in de oven (ongeveer 20 minuten ) terwijl je het vlees in plastic folie even laat rusten.
6 . Doe alle losse toppings gesneden in plakjes en partjes in aparte bakjes.
5. Bak je burgers in een grote klont boter.
6. Mocht je willen kun je de laatste 3 minuten een plakje kaas toevoegen.
7. Snij de broodjes open, doe de burger erop en serveer meteen.
8. Zet de frietjes in een kom op tafel, sausjes erbij en de toppings.
9. Laat ieder gezinslid zijn eigen burger maken!

En dan….. smullen!

Marokkaanse couscous met kip

Altijd lekker én snel op tafel. Bij de meeste van onze reisgezinnen is deze couscous-salade een hit. Mede door de lekkere zoete toevoegingen. En wil je nog een wat wereldser gevoel? Doe dan een paar ingrediënten in kleine bakjes op tafel en steek de kaarsen aan.  Zo kunnen de kinderen zelf hun salade maken en creëer je het gevoel van dat leuke restaurantje in Chefchaouen.

Voor 4 personen
– 400 gram kip (wil je vegetarisch? Laat de kip dan weg)
– 400 gram couscous
– groentebouillon-blok
– rozijntjes en/of gedroogde abrikozen
– sinaasappel in parten
– 300 gram kikkererwten
– pompoenblokjes
– courgette
– fetakaas

Hoe?
1. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Voeg alleen het bouillon blokje toe voor een extra lekkere smaak.
2. Snij de kip in stukjes en bak ze in de pan.
3. Snij de courgette in stukje en bak deze mee als de kip goed gebakken is.
4. Kook de pompoenstukjes in 15 minuten gaar en giet af.
5. Laat de kikkererwten uitlekken.
6. Snij de paprika en eventueel abrikozen in kleine stukjes.
7. Neem een leuke grote kom en doe hier de couscous in. Voeg alle groenten en de kip toe en hussel door elkaar.
8. Strooi als laatste de feta en rozijntjes over de couscous. Dan ziet het er lekker kleurig uit.
9. Serveer de sinaasappel apart erbij en knijp deze uit over je salade.

Eetsmakelijk! 

 

irene-griekenland-kind De smaak te pakken?

Op reis is het onwijs leuk om samen met de kinderen een kookcursus te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld een kookles volgen in Delphi, Griekenland en leren jullie het land op een andere manier kennen. Spannend om in coronatijd te reizen? Dat snappen we volledig. We geven je daarom 4 redenen waarom juist nu een reis naar (het vasteland van) Griekenland een goed idee is.