Het Riksja Reisevent 2018: dit is het programma

Scoor snel jouw tickets!

Na het succes van het Riksja Reisevent vorig jaar kon een vierde editie natuurlijk niet uitblijven. Wil je ons in levenden lijve ontmoeten? Kom op zondag 11 november naar het Riksja Reisevent van 2018! Het is vorig jaar erg goed bevallen en daarom toveren we ook dit jaar De Fabrique in Utrecht weer om in wereldse sferen. En de ingrediënten? Die zijn dit jaar weer heel anders!

Meld je snel aan!

Je kunt je gratis kaartje bestellen op Eventbritemaar wacht niet te lang want op = op! Vroege vogels kunnen tussen 10.00 uur en 13.30 uur terecht. Wil je liever eerst uitslapen? Kom dan in de middag, tussen 14.00 uur en 17.30 uur. Het ochtendprogramma is identiek aan het middagprogramma. Zo worden er workshops en landenpresentaties geven, kun je struinen op een gezellige markt en is er zelfs een foto-expositie met de mooiste beelden van onze reizigers! Kijk hieronder voor alle activiteiten. Uiteraard worden ook de kinderen niet vergeten; zo is er een heuse klimwand, wordt er kinderyoga georganiseerd, kunnen ze leren hoe ze een vuurtje moeten stoken of moeten ze hun weg vinden uit de Escape Room.

100% klimaatneutraal event

O en wat extra gaaf is: dit jaar is ons event 100% klimaatneutraal! Dit houdt in dat wij, net als bij al onze reizen, de CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door het event volledig compenseren. Daarbij kun je natuurlijk denken aan het energieverbruik en de afval die gecreëerd wordt, maar we gaan verder: zo zullen we alle bezoekers vragen met welk vervoermiddel ze naar het event zijn gekomen en hoeveel kilometer ze hebben afgelegd, zodat we óók daarvan de CO2-uitstoot kunnen compenseren. We doen dat middels verschillende projecten van de South Pole Group, waar het milieu en de lokale bevolking in ontwikkelingslanden direct van profiteren.

Wat kun je gedurende de dag verwachten?

 • Verschillende landenpresentaties, met o.a. Amerika, Colombia, Japan en Namibië (om er maar een paar te noemen!)
 • Rond-de-tafelgesprekken met bestemmingsexperts van Canada, Nieuw-Zeeland, Vietnam, Zuid-Afrika en nog véél meer bestemmingen
 • Mogelijkheid om één op één te praten met bestemmingsexperts én reizigers die vaker met Riksja Travel op reis zijn geweest
 • Spreek met onze lokale partners uit o.a. Cuba, Griekenland en Brazilië en leer alles over hun manier van werken
 • Foto- en videoworkshop van Sony met mogelijkheid camera’s te testen
 • Presentatie Top 5 bestemmingen voor 2019 door We Are Travellers
 • Toekomstanalist Leontine Hamer neemt je tijdens mee op tijdreis
 • Workshop ‘Duurzaam op reis’: duurzaamheid is een hot topic, maar voor Riksja de normaalste zaak van de wereld. We vertellen je er meer over.
 • Workshop ‘Zo verleng je de napret’ met tips hoe je je foto’s en verhalen kunt delen
 • Foto-expositie met de mooiste foto’s van onze reizigers (stem op jouw favoriet!)
 • Een heuse reismarkt met kraampjes van o.a. Te Gast In, Ikwilmeerreizen, We Are Travellers, Thuisvaccinatie, BaliBliss en Tingasoul

Workshops

Neem jij altijd een camera mee op reis en zou je graag willen leren hoe je perfecte foto’s maakt, zoals van die ene foto van die vrouw in Guatemala met die stralende glimlach of die foto van het weidse uitzicht over de Grand Canyon? Fotograferen is een vak apart, maar niet een vak dat je niet kunt leren! Of lukken die mooie foto’s wel, maar wil je juist meer te weten komen over bewegend beeld? Video is immers hot, maar hoe maak je nou een goed reisfilmpje? Dat kom je te weten in de fotografie- en videoworkshops van Sony. Een ervaren foto- en filmmaker van Sony vertelt je hoe je de beste beelden schiet en wat wel en juist níet goed werkt. Ondertussen mag je natuurlijk ook de nieuwste snufjes van Sony bekijken en testen. Tip: pas de zojuist opgedane skills toe door realtime te gaan filmen op het event!

Alle workshops zijn natuurlijk helemaal gratis.

Ontmoet ons: wij vertellen je de trends

Natuurlijk zijn wij er zelf ook! We laten je graag zien wat de trends zijn, vertellen waarom wij fan zijn van een bepaald land en waarom jij voor die bestemming moet kiezen en delen natuurlijk onze insidertips. Volg een van de presentaties of babbel onder het genot van een drankje met een van de bestemmingsexperts op het Riksja Reisplein. Je kunt niet alleen ons het hemd van het lijf vragen; ook reizigers die je voorgingen delen hier graag hun reiservaringen met je.

Thuisvaccinatie deelt tips én vaccineert

Het laatste wat je natuurlijk wilt is ziek worden op reis of met een tropische ziekte thuiskomen. Voor veel bestemmingen is het daarom belangrijk om je te laten vaccineren. Thuisvaccinatie.nl vertelt je er alles over tijdens de presentatie ‘Gezond op reis’ en extra handig: je kunt je tijdens het event direct laten inenten! Een afspraak maken is niet nodig, maar het aantal vaccins is beperkt, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zijn de vaccins op, dan kun je ter plekke een afspraak maken om je thuis of op kantoor te laten inenten.
Wil je je tijdens het event laten inenten, zorg dan dat je je identiteitsbewijs en zorgverzekeringspas meeneemt. Je hoeft pas achteraf te betalen; in sommige gevallen vergoedt je zorgverzekering de kosten, maar dat is afhankelijk van je dekking. Controleer dit dus vooraf!

Markt met gave reisgadgets
Op zoek naar gave reisgadgets? Op onze reismarkt vind je tal van zaken die logischerwijs met reizen te maken hebben. Leuk als hebbeding, handig voor op reis om als cadeau te geven (want ja … die feestdagen komen ook steeds dichterbij!). Enneh … al een reis gepland? Thuisvaccinatie.nl vertelt je alles over de vaccinaties die je nodig hebt op vakantie.

De mooiste reisfoto’s op linnen
We hebben onze reizigers gevraagd naar hun mooiste reisfoto’s en dat hebben we geweten! Samen met Herinnering op Linnen hebben we de mooiste foto’s vereeuwigd. Wandel door de foto-expositie, stem op jouw favoriete plaat en ga zelf ook nog op de foto!

Cadeautjes! :)
Natuurlijk laten we je niet vertrekken met lege handen! Elke bezoeker van ons Riksja Reisevent krijgt een speciaal Riksja-cadeau. Wat dat is? Dát verklappen we natuurlijk nog niet!

Claim nu je kaartje!

Vorig jaar waren alle kaartjes voor het event in no time vergeven en ook dit jaar loopt het storm, dus regel snel je kaartje, nu het nog kan. Tot zondag 11 november!

Bekijk hier de video’s van eerdere edities: