Nu naar Griekenland met kinderen? Ja!

Griekenland … niet altijd even positief in het nieuws, helaas! Maar dat beeld willen we nuanceren. Reisspecialist Irene reisde afgelopen herfst met haar man en drie meiden van 2, 7 en 8 jaar door dit mediterrane land. Haar conclusie? Griekenland met kinderen kan zeker, ook nu!

Athene
“Als we opstaan is het al lekker warm, maar we zoeken verkoeling ondergronds. De rit met de metro is een hele belevenis voor onze kinderen. Tijdens het aanleggen van de metro zijn er veel archeologische oudheden gevonden, die hier nu tentoongesteld liggen. Lilou, mijn oudste dochter, komt ogen en oren tekort en vindt het reuze interessant.

De stadswandeling is aangepast en daardoor ook leuk voor onze kinderen. Geen ellenlange verhalen met jaartallen en feitjes, maar een lekkere wandeling door een park, waar we kennis maken met de Atheners die liggen te luieren onder sinaasappelbomen. Uiteraard nemen we ook een kijkje bij de wisseling van de wacht bij het Parlement op het Syntagma-plein. De meisjes vinden vooral de schoenen van de wachters erg grappig en als ze met de soldaten op de foto mogen, is het feest compleet.

Vervolgens is het tijd om te zwemmen! Op het dak van ons hotel, met uitzicht op de Akropolis, nemen we een verfrissende duik en eten we een ijsje. Echt vakantiegevoel!”
irene-griekenland-kinderen

Het orakel van Delphi
“Vanaf Athene rijden we met eigen huurauto naar Delphi. De uitgezette kidsspeurtocht maakt de mythologieën levendig en avontuurlijk, haast sprookjesachtig. Lilou en Fileine storten zich erop. We gaan net als Hercules een potje armdrukken en maken foto’s van onszelf als mythische godinnen.”

irene-griekenland-kids

Galaxidi
“Wat een fijne plaats! We worden verliefd op Galaxidi zodra we het dorp binnenrijden: een knus vissersplaatsje, waar je het authentieke Griekse leven nog proeft. Bij aankomst in ons patiohotel staat de gastvrouw al klaar met een drankje om ons te verwelkomen. Dat slaan we natuurlijk niet af. En het ontbijt? Wow, daar blijf je van eten.

Tijd voor wat actie na al dat eetgeweld: we gaan het dorp verkennen. Onderweg zien we een oud mannetje dat net met zijn boot terug is gekomen van het vissen. Hij heeft een aantal octopussen gevangen, die we ze van dichtbij mogen bekijken. De kids vinden het prachtig, zoiets hebben ze nog nooit gezien. We wandelen door en komen uit bij een strandtentje waar we de middag doorbrengen en genieten van de zon en de zee.”

Kookles
“Chrisoula, de eigenares van ons hotel, is een kookwonder en we hebben het geluk een lesje bij haar te mogen volgen. De hele keuken ligt vol met ingrediënten voor onze Griekse pittataart. Onze meiden ontpoppen zich tot ware chefkoks. Ze mogen alles snijden, kneden en rollen en daar hebben ze duidelijk veel plezier in. Chrisoula gooit voor de grap een beetje meel naar een van de meiden en voor we het weten belanden we in een meelgevecht. De hele keuken en wijzelf zitten onder de meel!
Na een paar uur is onze pittataart klaar en zitten we gewassen en al weer aan de tafel. De taart is perfect gelukt, al zeg ik zelf! De kinderen krijgen nog een diploma:  vanaf nu mogen we onszelf Griekse koks noemen.”

irene-griekenland-kind

Op naar Tolo!
“Het RiksjaKids-hotel staat op het strand en je loopt zo vanuit je kamer de zee in … Hoe fijn! Het is een mooi strand en de sfeer is relaxed. De kinderen spelen in het water en kletsen met de lokale kinderen en wij genieten van de rust, het uitzicht op de baai en de zon. Een perfecte afsluiting!”

Enthousiast geworden over Griekenland? Neem een kijkje op onze website GriekenlandKids.nl of bel of mail Irene. Zij helpt je graag bij het samenstellen van jullie eigen reis.