5 rondreizen die ook geschikt zijn voor een vakantie met kinderen

We horen het soms zelf ook om ons heen: ga je zó ver op reis met je kinderen? Het kan weleens voelen alsof je je keuze moet verdedigen. Zonde, want ervaring leert ons dat het juist bijzonder is om met andere gewoontes en gebruiken in contact te komen en je kinderen zo meer over de wereld te leren. Daarom bieden we familie-rondreizen aan in inmiddels twaalf landen, waarbij jullie zelf kunnen kiezen hoe de reis eruitziet. Maar er is meer! We hebben namelijk ook nog op acht bestemmingen rondreizen voor je die speciaal samengesteld zijn voor een reis met kinderen. We lichten er vijf voor jullie uit. Tijd voor avontuur!

Familierondreis door China

China: rondreizen met kinderen

Samen over de Chinese Muur wandelen, reuzenpanda’s zien in het Panda Breeding Centre en door het landschap zoeven in een hogesnelheidstrein: China is perfect om met kinderen te bezoeken. Ook qua eten hoef je je in China geen zorgen te maken, want groenten en rijstgerechten in bijvoorbeeld zoetzure saus zijn overal te vinden. Je kunt je wagen aan de beroemde Pekingeend of andere exotische gerechten, maar dat hoeft natuurlijk niet. En o ja, die taalbarrière is voor kinderen meestal helemaal geen probleem: speelgoed erbij en spelen maar!

Met onze China-familiereis start je in Beijing, klauter je over de Chinese Muur, sta je oog in oog met pandaberen en dobber je op een bamboevlot tussen de steile rotsformaties van het karstgebergte. Een reis om nooit te vergeten!

Naar Riksja China

Met het gezin naar Brazilië

Brazilie: rondreizen met kinderen

De samba dansen in Rio de Janeiro, het denderende water van de Iguaçu-watervallen bewonderen en natuurlijk het schitterende Sao Paolo verkennen: Brazilië is fantastisch! Brazilië met kinderen is absoluut goed te doen en al helemaal met onze speciaal samengestelde familierondreis. De route van deze reis is afwisselend en afgestemd op schoolvakanties. Je begint met de junglewatervallen van Iguaçu, gaat luieren op een palmeneiland, kajakken bij koloniaal Paraty en fietsen door Rio. Heb je nog wat meer tijd? Dan kun je jullie reis verlengen met de Amazone of de moerassen van Pantanal. Je slaapt op kleinschalige familieplekken, vaak met vierpersoonskamers en een zwembad.

Naar Riksja Brazilië

Rondreizen door Namibië met kinderen

Namibie: rondreizen met kinderen

Wie aan Namibië denkt, denkt aan zand. Reken erop dat je de korrels van de Sossusvlei nog weken later in je koffer vindt. Maar dat is niet het enige dat bijblijft: wilde dieren van dichtbij zien, de kliktaal van de bosjesmannen en de zonsondergang in de Kalahari-woestijn laten een onvergetelijke indruk achter. Namibië is dé bestemming voor avontuurlijk ingestelde gezinnen om het ‘echte’ Afrika te ontdekken. Het land is veilig, makkelijk te bereizen en laten we wel wezen, gewoon hartstikke leuk. Met onze Namibië-familiereis maken jullie samen met een gids een bushwandeling door de Kalahari, beklim je de gigantische zandduinen in de Sossusvlei, ga je kajakken tussen zeeleeuwen en spot je olifanten, neushoorns en leeuwen tijdens een safari in het Etosha-park. Je reist rond in een 4×4-huurauto en verblijft in familievriendelijke lodges en sfeervolle guesthouses.

Naar Riksja Namibië

G’day, mate! Met kinderen rondreizen door Australië

Australie: rondreizen met kinderen

Als de wereld plat was geweest, zou je er bij Australië zo ongeveer vanaf vallen. De reis ernaartoe is even pittig, maar Australië zelf is een fantastisch land om met kinderen doorheen te reizen. Op veler verzoek hebben we een vierweekse Australië-gezinsreis samengesteld, waarbij je slaapt onder de sterren in de Outback, muziek maakt met Aboriginal Manuel en snorkelt tussen de zeeschildpadden in het Great Barrier Reef. Maar ook geniet je van bergtoppen en watervallen tijdens de relaxte selfdrive en spot je krokodillen in de bush. En voor wie durft: lekker ziplinen tussen boomtoppen of raften over een wilde rivier. Met een relaxed reistempo, comfortabele overnachtingsplekken en tropisch strand als afsluiter praten jullie gegarandeerd nog jaren na over deze reis. Let’s go Down Under!

Naar Riksja Australië

Gezinsreis naar Cuba

Oldtimers in Cuba: rondreizen met kinderen

Oké, met je kids ga je natuurlijk geen Cubaanse sigaren roken en die cuba libres moet je ook maar achterwegen laten (hoewel … voor de kinderen is-ie vast zonder rum te krijgen). Maar behalve dat is Cuba een fantastische bestemming om samen met je kinderen te ontdekken. Zijn jullie een beetje avontuurlijk ingesteld, dan is la isla bonita dé plek om samen naartoe te gaan. Een chauffeur brengt je tijdens je rondreis van A naar B en je slaapt in kindvriendelijke casas, gerund door Cubanen. Doordat je overal minimaal twee nachten blijft, is er voldoende tijd om de omgeving te verkennen. Je sluit de reis relaxed af in een resort aan het strand, zodat je naast al dat avontuur  -paardrijden tussen tabaksvelden, ziplinen tussen de boomtoppen in Soroa en natuurlijk salsadansen in Trinidad – óók nog heerlijk tot rust komt.

Naar Riksja Cuba

Dit is nog niet alles …

En … zijn jullie er al uit wat het wordt? Natuurlijk zijn deze rondreizen helemaal aan te passen aan jullie wensen. Hier een dagje langer, daar een dagje korter, alles kan! Liever toch naar een andere bestemming? Riksja Family biedt verre reizen met kinderen aan naar twaalf landen. Bekijk al onze bestemmingen en bepaal wat jullie volgende reis wordt!