Naar Sri Lanka met kinderen – een aanrader

Azië in het klein, dat is Sri Lanka! Met de glimlach van Thailand, de glooiende theeheuvels van Maleisië, de groene rijstvelden van Indonesië én de tempels van India. En als plus? Safari! Wilde olifanten, luipaarden, krokodillen en een incidentele zwarte beer kom je onderweg zeker tegen. Wij hebben de pareltjes voor je op een rij gezet. Zo combineer je diverse bouwstenen met elkaar en kun je, samen met je kinderen, een mooie rondreis maken die helemaal past bij jullie.

sri lanka met kinderen - leeuwenrots

 

#1 Leeuwenrots

De Leeuwenrots torent hoog boven de jungle uit en mag zeker niet ontbreken tijdens je rondreis door Sri Lanka. OK, het zijn wel tempels en kloosters, maar wedden dat je kinderen het leuk vinden om als eerste boven te zijn? Flink klimmen en klauteren dus en onderweg oppassen voor brutale apen. Maar eenmaal boven is het uitzicht onovertroffen en zie je boven de palmbomen uit rook kringelen van kleine nederzettingen. Heb je geen al te goede conditie, of hoogtevrees? Beklim dan de tegenoverliggende rots Pidurangala. Minder druk, een pad overwegend in de schaduw én met een fantastisch uitzicht op de Leeuwenrots.

sri lanka met kinderen - kandy

#2 Culturele hoofdstad Kandy

Verstopt tussen de groene heuvels en met een groot meer in het midden. Dat is culturele hoofdstad Kandy. En zeg je Kandy, dan zeg je Tempel van de Tand. Want in deze tempel wordt, volgens de overlevering, de Tand van Buddha bewaard. Dit móét je eigenlijk gezien hebben. En omdat Kandy praktisch midden in het land ligt, zul je er zeker een keer langs komen op je rondreis met je gezin. Maar Kandy heeft zeker ook meer dan tempels. Zo vind je er een overdekte soukh en (onderweg naar Kandy) een olifantenopvanghuis, waar je baby-olifantjes de fles kunt geven.

sri lanka met kinderen - safari

#3 Op safari in Yala

Yala = wildlife. Dus wil je op safari in Sri Lanka met je kinderen? Ga dan naar Yala. Krokodillen zonnen op de oever van het meer terwijl herten er gevaarlijk dichtbij staan te drinken. Hier vind je nog wilde jaguars en zwarte beren en zelfs de olifanten lopen van drinkplaats naar drinkplaats. Tijdens je safari rijd je rond met een ranger, in een open jeep. Slapen? Dat kan in een heuse safaritent. En wat voor een… de bedden zijn heerlijk zacht, met een klamboe eromheen. De douche is buiten. Een stoeptegel om op te staan en de douchekop aan een tuinslag. Perfect. Bij schemering worden de olielampjes aangestoken en kun je luisteren naar de geluiden van de nachtdieren.

sri lanka met kinderen - surfen

#4 Surfen Sri Lanka

Na het vele rondreizen, tempels bekijken en op safari gaan mag ontspanning aan het strand zeker niet ontbreken tijdens je reis door Sri Lanka. Reis je in onze zomer? Ga dan naar Arugam Bay aan de oostkust. Hier schijnt altijd de zon en heb je de minste kans op regen. De golven breken mooi op de kust en zijn dus ideaal om te bedwingen. We regelen zelfs een surfles voor jou en je kinderen, wanneer je dat leuk vindt. En wanneer je even geen zin hebt in actie, zoek dan een hangmat uit, onder de palmbomen, geniet van het relaxte surfsfeertje en proef de lokale gerechten.

sri lanka met kinderen - ella

#5 De theeheuvels van Ella

Wie kent niet de beroemde treinreis uit Wie is de Mol? Met de trein reis je tussen de groene heuvels door, met links en rechts uitzicht over de theestruiken. Bij kleine dorpje rennen kinderen met je mee of stapt een lokale verkoper in om hartige donuts aan de man te brengen. En de trein gaat naar Ella. Waar je juist met kinderen ideaal kunt hiken. Little Adam’s Peak is prima te bedwingen. En ook de Nine Arches Bridge is leuk om te doen. Zorg wel dat je er bent wanneer nét de trein langskomt. Houd je van een echte uitdaging, dan wacht Ella Rock op je. En ’s avonds? Dan is het genieten van het leuke backpackersfeertje in Ella. Cheers!