Vergeet uren in de auto of het vliegtuig: een staycation in Nederland is véél leuker!

Samen de wereld ontdekken, nieuwe herinneringen maken, jullie wereld verbreden en kennismaken met mensen én culturen uit een totaal ander land … Allemaal nergens voor nodig. We roepen altijd dat op wereldreis gaan zo fantastisch is, maar een staycation in Nederland: da’s pas leuk! Een vakantie in eigen land heeft zo z’n pluspunten. Kijk maar …

Het hele land voor jezelf

Terwijl jullie buren, collega’s en vriendjes en vriendinnetjes van jullie kinderen allemaal in het buitenland zitten, hebben jullie tijdens een staycation het hele land voor jezelf. Snelwegen? Uitgestorven. Supermarkten? Nog net niet gesloten, zo weinig klandizie. Een dagje naar een pretpark? Totáál geen rijen. Prima, hoor, dat iedereen zo nodig de grens over moet!

Exotisch eten in eigen land

Kokosnoot

Authentiek Thais eten haal je tegenwoordig gewoon bij de Thai op de hoek en Vietnamees street food vind je ook gewoon bij de loempiakraam op de zaterdagmarkt. Exotisch eten doen jullie dus gewoon in eigen land! En aangezien jullie toch al een aantal kubieke meter zand in de achtertuin hadden gestrooid, haal je gewoon een hele kokosnoot in de supermarkt. Net of jullie op een onbewoond eiland zitten. Drink gerust met je billen bloot melk uit die kokosnoot, de buren zijn er toch niet.

Tien uur in een vliegtuig? No way!
Camping

Goed, we hebben de warmte en het eten, nu de activiteiten nog. Een leuke zomervakantie is natuurlijk pas écht leuk met een paar avonturen erin! Dus terwijl de rest door de jungle van Costa Rica wandelt, wandelen jullie door het Sprookjesbos van de Efteling. Safari in Zuid-Afrika? Welnee, gewoon met de auto door Safaripark Beekse Bergen!

En terwijl anderen gaan wildkamperen in Monument Valley, zetten jullie tijdens jullie staycation in je eigen achtertuin een tent op. Graaf een ‘toiletkuil’ achter de schutting voor het echte wildernis-gevoel (of wandel gewoon met een toiletrol onder je arm naar de badkamer). Tien uur in een vliegtuig? We zeiden het al: nergens voor nodig.

Toch op reis?

NederlandWe kunnen ons voorstellen dat zelfs Nederland op een gegeven moment een beetje gaat vervelen. Daarom hebben we ook wat uitjes in Nederland, voor je op jullie op een rijtje gezet, waarbij je je toch even in een andere cultuur waant. Willen jullie volgend jaar toch liever wél op vakantie naar het buitenland gaan, dan begrijpen we dat volledig. Op safari in Zuid-Afrika is nou eenmaal nét iets anders dan Beekse Bergen. En snorkelen tussen tropische vissen in Mexico is gewoon wel nét iets leuker dan de hele zomer in een opblaaszwembad in de achtertuin. We begrijpen het … Sterker nog, we helpen je graag met kiezen, want er is zo veel moois te ontdekken dat je misschien wel niet eens weet waar te beginnen. Nu een zomer lang relaxen in een tuinstoel in je eigen achtertuin, volgend jaar fietsen langs tempelruïnes in Sri Lanka. Klinkt goed, toch? O en wees niet bang voor je ecologische footprintwij compenseren de volledige CO2-uitstoot van al onze reizen. Dus óók die van jou.

Naar de bestemmingswijzer