Zes stranden met iets extra’s: méér dan gewoon met je voeten in het zand

Of jullie nu naar Mexico, Indonesië of Costa Rica reizen, een dagje samen vertoeven aan het strand is altijd fijn en relaxed. Natuurlijk is het al heerlijk om lekker met de voetjes in het zand kastelen te bouwen of te genieten van een goed boek, maar sommige stranden hebben nét dat beetje extra. Je kunt er bijvoorbeeld leren surfen, roze dolfijnen spotten of zwemmen tussen schildpadden. Een soort strand 2.0, zullen we maar zeggen. We hebben er zes op een rij gezet!

Zwemmen tussen schildpadden in Mexico

Turquoise zee? Check. Wit zand? Check. Wuivende palmbomen? Check. Alle ingrediënten voor een tropisch strandverblijf zijn aanwezig in Akumal, een familievriendelijk plaatsje aan de Riviera Maya in Mexico. Het strand loopt hier langzaam af in zee en er staat weinig stroming, dus je kinderen kunnen er veilig in het water spelen. Snorkel op en zwemmen maar: de kans is groot dat je hier zeeschildpadden spot!

Snorkelen in Mexico

Leren surfen in Sri Lanka

Voor wie niet alleen wil luieren op het strand, maar ook graag wat actiefs doet is Arugam Bay in Sri Lanka de perfecte plek om een aantal dagen te vertoeven. Het is dé surfspot van Sri Lanka waar je tieners een les kunnen volgen. In anderhalf uur lukt het al heel aardig om te blijven staan en net die ene vette golf te pakken. Wil je niet vanaf het strand toekijken, maar zelf ook met een surfplank het water in? Ouders zijn ook van harte welkom!

Surfen in Sri Lanka

Genieten op de Gili’s in Indonesië

De Gili-eilanden in Indonesië zijn tropische eilanden voor de kust van Lombok. Per boot reis je vanaf het grotere eiland Trawangan naar Gili Air en word je op het strand voor je verblijf afgezet. In de verte zie je de witte stranden al lonken en aangezien er geen steiger is om aan te leggen, sta je bij het uitstappen gelijk met je voeten in het heldere water. Even je spullen wegleggen in jullie eigen houten bungalow en meteen terug naar het strand. Je loopt zo de zee in, zet je snorkel op, steekt je hoofd onder water en wordt verwelkomd door tal van vissen en kleurrijk koraal.

Relaxen in Indonesië

Apen spotten in Costa Rica

De badplaats en het aangrenzende nationale park Manuel Antonio kent een lang, mooi en langzaam in zee aflopend zandstrand met veel schaduw. Ideaal dus voor een familievakantie. Er zijn diverse restaurants en winkeltjes, dus je hoeft je niet te vervelen. Op veel plaatsen kun je heerlijk zwemmen en luieren en de maanvormige stranden zijn omringd door bos dat tot aan het strand loopt. Goed kijken, want tussen de bomen én op het strand spot je maar zo aapjes, luiaards, krabben, leguanen en diverse vogels!

Strand met jungle in Costa Rica

Roze dolfijnen spotten in Thailand

In het zuidoosten van Thailand vind je Khanom Beach: kilometerslange kustlijn met witte zandstranden en wuivende palmbomen, vrijwel helemaal voor jezelf. Uniek aan dit gebied is het nationale park met uitgesleten rotswanden, waar je roze dolfijnen kunt spotten. Vanaf een longtailboot zie je deze flippers vrij rondzwemmen. Houd je camera in de aanslag: de dolfijnen springen vaak vrolijk naast de boot mee.

Flippers in Thailand

Zwemmen met pinguïns in Zuid-Afrika

Boogie boarden en walvissen in Zuid-Afrika

Op een uur rijden van Kaapstad vind je Boulders Bay, ook wel Boulders Beach genoemd: een beschut strand, bestaande uit inhammen tussen granieten rotsblokken. Hier is sinds de jaren 80 een kolonie zwartvoetpinguïns gevestigd. Bij Foxy Beach kun je ze vanaf een houten platform van dichtbij bekijken en bij Boulders Beach zet je je snorkel op om zelf een stukje met ze te zwemmen. Geen zorg: in mensen zijn ze niet zo geïnteresseerd. Wel in verse vis, dus je ziet ze geregeld onderduiken voor een lekker hapje!

Snorkelen in Kaap de Goede Hoop

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan ook welke zeven stranden wij wereldwijd aanbevelen voor een gezinsreis met (jonge) kinderen.
Natuurlijk is dit maar een greep uit alle plekken waar je met ons naartoe kunt reizen. We bieden op twintig bestemmingen individuele rondreizen aan, speciaal ontwikkeld voor gezinnen met jonge kinderen en tieners. Kies jullie bestemming en bouw jullie eigen rondreis!

Al onze bestemmingen