Vliegen met kinderen? Zo doe je het!

Vliegen met jonge kinderen: is het één groot drama of valt het mee? We reizen zelf veel en hebben natuurlijk onze eigen tips, maar we waren ook erg benieuwd naar wat jij en onze andere Facebookfans te vertellen hebben! Daarom vroegen we jullie op Facebook: ‘Vliegen met jonge kinderen: welke tip heb jij om de lange vlucht aangenaam te houden?’

Nou, er kwamen genoeg antwoorden binnen! Benieuwd naar wat jullie zeiden?

Tip 1: tablet meenemen


Met stip op één wordt door jullie de tablet genoemd! Tijdens een lange vlucht heb je vaak een entertainmentsysteem aan boord, maar niet alle films zijn leuk voor je kinderen of ze zijn simpelweg niet in het Nederlands. Met een tablet houd je je kinderen lang zoet tijdens de vlucht. Zorg dat je  thuis genoeg films, series en spelletjes gedownload hebt en een kind kan de was doen! Zoek je apps die geen internet nodig hebben? Jullie favorieten zijn ‘Eenhoorn Flonkerglans’, ‘Bobo spelen’, ‘Auto Bingo’ en ‘Jokie’.

Tip 2: Handbagagekoffer als bed

Reizigster Leonie, noemde deze originele tip: “Ik neem tijdens een nachtvlucht altijd een handbagagekoffer mee.” Als haar kind wil slapen, zet Leonie de koffer aan het voeteinde van de stoel in het vliegtuig en tada: een bedje! Hierdoor kan je kind (zo goed als) languit liggen en dat slaapt natuurlijk veel lekkerder. Span er nog een dekentje over en het slaaphutje is compleet. Klinkt als een slaapfeestje, toch? Dank Leonie, voor deze supertip!

Tip 3: Reisspelletjes

Heb je geen tablet of geen zin om deze mee op reis te nemen? Spelletjes hoeven helemaal niet digitaal te zijn! Er zijn ook genoeg reisspellen waar de kinderen zich mee kunnen vermaken, zoals Uno, vakantie-doeboekjes, kleurpotloden, kleur- en stickerboeken en (mini)memory. Bovendien zijn er spelletjes waar helemaal niets voor nodig is, zoals ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ of ‘Raad aan welk dier/ persoon/ ding ik denk’.

Tip 4: De Verlies-Me-Nietjes van MixG

Reiziger Cecile neemt elke reis altijd verlies-me-nietjes mee. Denk jij ook: “Huh, verlies-me-nietjes?” Nou, wij moesten het ook even opzoeken, maar met een verlies-me-nietje kun je speelgoed vastmaken aan een vliegtuigstoel tijdens de vlucht. Fijne bijkomstigheid: het kost nog geen drie euro! Zo hoef je nooit meer iets voor de tiende keer op te rapen tijdens de vliegreis. En natuurlijk zijn ze tijdens de eigenlijke reis ook superhandig, want je kunt zo ook speelgoed vastmaken aan de buggy of kinderstoel in de auto.

Tip 5: Het entertainmentsysteem van KLM

Vlieg je met KLM? Dan heb je geluk, want jullie raden vooral het KLM-entertainmentsysteem aan. Volgens reiziger Suzanne is het het aller-aller-állerleukste tijdens de vlucht. Het heeft meer dan tachtig films, honderden liedjes, speciale kinderkanalen en – niet onbelangrijk – heel veel spelletjes. En die zijn grotendeels in het Nederlands; wel zo prettig voor kinderen. Dat doet KLM dus erg goed!

Tip 6: Ontspannen

De belangrijkste tip is misschien wel: “Relax!” Volgens reiziger Petra hebben relaxte ouders vaak ook relaxte kinderen. Haar belangrijkste tip is dat je jezelf niet te druk moet maken. Reiziger Lennaert maakt van tevoren spelenderwijs altijd afspraken met zijn kinderen. Zo weten zij dat ze niet trappen mogen tegen de stoel voor zich en niet op de stoel mogen gaan staan. Zo weten de kinderen duidelijk wat wel en niet mag en is de vlucht ook ontspannen voor de ouders.

Wil je alle reacties en tips teruglezen? Kijk dan op onze Facebookpagina!