Zo leer je je bestemming op een unieke manier kennen: 5 voorbeelden

Natúúrlijk willen jullie tijdens jullie rondreis de absolute hoogtepunten zien – en dan het liefst zonder tussen hordes toeristen te lopen – , maar door die highlights af te wisselen met met bijzondere slaapplekken of activiteiten, ontstaat een perfecte mix. Vaak zijn het immers juist de onbekende pareltjes die jullie reis extra bijzonder maken. We zetten vijf voorbeelden op een rij!

1: Ziplinen over de Colca Canyon in Peru

Peru met kinderen - tokkelen Colca Canyon

Op zoek naar een avontuurlijke activiteit om te doen tijdens jullie vakantie in Peru? Dan is ziplinen over de Colca Canyon-kloof precies wat je zoekt! Tijdens jullie avontuurlijke tocht door het Andesgebergte ga je niet alleen condors spotten, maar ervaar je op een tokkelbaan hoe het is om zelf te vliegen als een van de grootste vogels ter wereld. Met een helm op en een veiligheidsharnas aan vlieg je aan een zipline van zo’n driehonderd meter lang van de ene kant van de kloof naar de andere kant. Het geeft een enorme kick om met zo’n zeventig kilometer per uur over de rivier dertig meter onder je heen te zweven!

Op naar de Colca Canyon

2: Varen door Bai Tu Long Bay in Vietnam

De rotsen, onbewoonde eilandjes en grotten van Halong Bay in Vietnam mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens je familiereis door Vietnam. Maar eerlijk is eerlijk: Halong Bay is niet alleen schitterend, het is ook toeristisch. Wil je weg van de massa, maar wel deze prachtige baai verkennen? Dan is Bai Tu Long Bay precies wat je zoekt. Deze baai ligt zo’n dertig kilometer noordoostelijk van Halong Bay en is – met name omdat het wat langer duurt om er te komen – een stuk minder toeristisch. Stap aan boord van een traditionele Chinese jonk en geniet van het uitzicht op de kalksteenformaties. Tijdens de stops mag je zwemmen, krabbetjes zoeken, kajakken en relaxen op een van de zandstrandjes van de verschillende eilanden. Maar dan zonder hordes toeristen om je heen. De ultieme rust, dus!

Slapen op een jonk in Vietnam

3: Slapen in een grot in eSwatini , Zuid-Afrika

Kamperen in grot Zuid-Afrika

In eSwatini, het voormalige Swaziland dat midden in Zuid-Afrika ligt, kun je holbewoner voor een dag zijn, want hier kun je overnachten in een heuse grot! Deze grot werd ooit bewoond door de San bushmen, de oorspronkelijke bewoners van zuidelijk Afrika en er zijn dan ook zelfs nog vagelijk restanten van eeuwenoude grottekeningen te zien. Tijdens de wandelsafari van en naar de grot vertelt de gids jullie van alles over de flora en fauna die jullie onderweg tegen komen . ’s Avonds bij het kampvuur wordt er heerlijk gekookt, komen de verhalen naar boven en leer je meer over elkaars cultuur.

Op expeditie oermens

4: Kamperen in Monument Valley, Amerika

kamperen Monument Valley Amerika

Zin om even helemaal offline te gaan? Dan is een paar dagen wildkamperen in Monument Valley precies wat jullie nodig hebben. Geniet van kampvuurverhalen bij de Navajo-indianen tijdens een driedaagse kampeertrip in West-Amerika. De iconische rotsen uit westernfilms zijn het decor en ’s avonds kijk je niet naar je scherm van je smartphone, maar tel je de duizenden sterren in de gitzwarte hemel boven je. Wedden dat jullie hierna weer helemaal opgeladen zijn?

Slapen onder de sterren

5: Een onbewoond eiland voor jezelf in Indonesië

Kamperen Indonesie

Drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot … Die zit gegarandeerd in je hoofd als je op de boot zit naar Manjangan Island, een onbewoond eiland voor de kust van Indonesië. Jullie eigen Robinson-avontuur! Gelukkig hoeven jullie niet zelf op zoek te gaan naar eten, want er staat gewoon een barbecue op de planning. Wél met vers gevangen vis! ’s Avonds slaap je in een tentje met op de achtergrond enkel het ritmische geluid van de golven. Als dat geen bijzondere overnachtingsplek is, dan weten wij het ook niet meer.

Op expeditie Robinson

Bacalar-Mexico-hangmatBenieuwd naar nog meer van dit soort onontdekte parels? Onze grote zus Riksja Travel zette er ook vijf op een rij. En dit zijn vijf bestemmingen die op de bucketlist van ieder gezin horen.

Meer bestemmingen van Riksja Family?

Dit is natuurlijk maar een kleine selectie uit alle bestemmingen waar je met Riksja Family naartoe kunt. In totaal kun je Riksja Family namelijk naar twintig landen reizen. Bekijk al onze bestemmingen en bepaal wat jullie volgende reis wordt!