Vakantie in Nederland: de 5 leukste ideeën voor een staycation

Deze zomer niet op reis naar de andere kant van de wereld, maar gewoon de vakantie in eigen land spenderen? Beste idee ever. Het is namelijk helemaal niet nodig om op reis te gaan naar een verre bestemming als je precies dezelfde dingen gewoon in Nederland kunt doen! Oké, bijna precies dezelfde dingen, dan. Lekker even helemaal níét ertussenuit!

Wildkamperen … in jullie eigen achtertuin

kamperen Monument Valley Amerika

In een tentje slapen midden tussen de rode rotsen van Monument Valley is onvergetelijk. Maar wildkamperen kan ook gewoon in jullie eigen achtertuin! Tentje opzetten, luchtbed opblazen, slaapzakken mee en bivakkeren maar. Voor het echte kampeergevoel trekken jullie de WiFi-router uit het stopcontact en maken jullie natuurlijk een kampvuur om marshmallows op te roosteren. Houd wel een emmer water bij de hand voor het geval jullie kampvuur net iets te groot wordt. Voor je het weet staan de hortensia’s in lichterlaaie, en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Exotisch eten … bij de Thai om de hoek

Op vakantie eten jullie natuurlijk heel anders dan thuis. Waarom zou je dat nu dan niet ook doen? Ontdek nieuwe restaurants en ga de hele zomer lang minstens één keer bij een Thais, Vietnamees, Indonesisch, Mexicaans en Japans restaurant eten. Twee vliegen in één klap, want zo ontdekken jullie meteen welke keuken jullie het lekkerst vinden. Handig voor het bepalen van de bestemming voor de zomervakantie van volgend jaar …

Speuren naar tropische bloemen en planten … in de botanische tuin

Botanische tuin

Toch écht even het gevoel hebben dat je in een exotisch landschap rondwandelt? Breng dan samen een bezoekje aan een van de tientallen botanische tuinen in ons land. Leuk én leerzaam, want de kinderen spotten hier allerlei exotische bloemen en planten die buiten de kassen en tuinen helemaal niet groeien. Leuk én educatief, wat wil je nog meer?

Struinen langs exotische marktkraampjes … op De Bazaar in Beverwijk

Beverwijkse bazaar

Struinen door souks? Daarvoor hoef je niet helemaal naar Marokko toe (tenminste niet dit jaar). Van handgemaakte lampen tot zilveren en gouden sieraden, op De Bazaar in Beverwijk vind je het allemaal. Perfect voor een gezamenlijk dagje uit! De grootste overdekte markt van Europa biedt met zijn 100.000 vierkante meter plek aan producten uit de hele wereld. Met een beetje geluk kun je zelfs (al zij het een ietsepietsie) afdingen op die nieuwe kleurrijke lamp voor op de kamer van de jongste.

Op safari … in Beekse Bergen

Die ene collega van je werk die al wekenlang tegen wie het maar wil horen roept dat-ie met zijn gezin naar Zuid-Afrika gaat, gaat waarschijnlijk op safari in of in de buurt van het Kruger National Park. In hun eigen huurauto of samen met een ranger in een open jeep, op zoek naar leeuwen en buffels. Nou, jullie ook. Maar dan gewoon in Safaripark Beekse Bergen. Hier komen jullie oog in oog te staan met meer dan 150 wilde dieren, waaronder leeuwen, giraffen en buffels. Vergeet niet: net als in Zuid-Afrika mag je óók in Beekse Bergen niet de auto uit. Levert zulke ongezellige vakantiefoto’s op.

Volgend jaar wel naar het buitenland?

De wereld ligt aan jullie voeten! Alleen moeten jullie wél eerst kiezen waar de reis naartoe gaat, maar met onze online bestemmingswijzer is zelfs dat een fluitje van een cent. Je hebt er zelfs nog een aardig lange tijd voor om te boeken.