Klaar voor vertrek: dé vakantietips voor een zorgeloze reis

Jullie tickets zijn geboekt, het reisschema is compleet, jullie hebben vaccinaties gehaald en de insidertips over jullie bestemming doorgenomen, kortom: jullie zijn klaar om te gaan. Alleen nog even jullie koffer inpakken … Tja, wat neem je eigenlijk mee op een verre reis, en hoe bereid je je voor? We hebben al onze tips voor je op een rij gezet in één handig overzicht. Met deze tips weet je zeker dat jullie zorgeloos op reis gaan!

#1: Inlezen over het land

Voorlezen kinderboeken

 

Jij zoekt op Google alles over jullie bestemming, leent een Lonely Planet van een vriend of vriendin en speurt de boekwinkels of bibliotheek af naar boeken over jullie volgende bestemming . Maar je kinderen doen dat natuurlijk niet, terwijl een groot deel van de voorpret is dat jullie weten waar de reis naartoe gaat. Kijk daarom in de bibliotheek of boekenwinkel eens naar voorleesboeken die iets te maken hebben met jullie bestemming. Gaan jullie bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika, dan is een voorleesboek over een olifant, leeuw of giraffe ontzettend leuk. Samen vast de dieren ontdekken die jullie gaan zien zorgt gegarandeerd voor extra voorpret, en vanuit de jeep zullen de kids straks alle dieren herkennen. Dit zijn de beste én leukste reisboeken voor kinderen!

#2: Zonder stress de koffer inpakken

‘Ben ik niets vergeten? Welke spelletjes moet ik meenemen voor de kinderen? Wat voor kleren nemen we mee?’ Het zijn herkenbare vragen. Onze eigen reisfanaten geven je hun tips voor in de koffer én hebben de ultieme inpaklijst samengesteld. Zo weet je zeker dat je alles wat je nodig hebt meeneemt op reis. En om al die items in je koffer te laten passen, hebben we ook de beste inpaktips voor je op een rij gezet. En vergeet niet: mocht je toch nog iets vergeten, dan is dat in het land van bestemming meestal ook gewoon te koop. Als je jezelf en de kinderen maar meeneemt, dan komt het allemaal goed.

#3: De allerbeste vliegtips

Vliegen met kinderen klm schiphol

Reizen met je gezin is geweldig, dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar een groot onderdeel van reizen is – yep – de reis. En als jullie wat verder weg gaan , dan is die reis waarschijnlijk met het vliegtuig en eindigt mogelijk in een jetlag. Toch hoeft vliegen met kinderen helemaal geen uitdaging te zijn. Vliegen bestaat vaak uit veel wachten op een vliegveld, maar geen zorg wij hebben dé tips om je te vermaken op Schiphol. Zo stappen je kinderen met een goed humeur het vliegtuig in en met onze eigen vliegtips en de vliegtips van onze Facebookfans, stap je relaxed het vliegtuig weer uit. Met onze anti-jetlagtips heb je ook geen moeite om meteen aan te passen aan het lokale ritme van jullie vakantiebestemming.

#4: Eten proeven

Lekker eten in Griekenland met kinderen

Kinderen zijn dol op avontuur, behalve als het op eten aankomt. “Dit lust ik niet” en “Dit wil ik niet eten” zijn bekende uitspraken van kinderen in het plaatselijke restaurantje ver van huis. Dat is natuurlijk niet zo fijn om te horen. Daarom is het slim om je kinderen vast voor te bereiden op de buitenlandse keuken. Met deze drie eet-tips gaan je kinderen smikkelen van al die heerlijke gerechten!

#5: Handige gadgets voor op reis

jongetje vliegtuig tablet apps

Van beachsocks tot een iPad- autohouder en van spelletjes tot een reiswekker: onderweg kunnen sommige gadgets ontzettend goed van pas komen. Daarom zijn onze reisfanaten op zoek gegaan naar de handigste gadgets voor op reis én hebben ze deze ook nog eens voor je getest. En als je dan toch de tablet meeneemt, dan hebben we ook nog de leukste tablet-apps  en de  meest praktische apps voor op reis voor je!

# 6 Download alvast de leukste Netflix-series voor het hele gezin

Tijdens lange vluchten of transfers is het maar wat fijn als je kinderen zich goed zelf weten te vermaken. Een echte uitkomst is het dan ook dat je via Netflix tegenwoordig series kunt downloaden op je mobiel of tablet zodat ze offline te bekijken zijn en jij je databundel er niet doorheen jaagt – als je tenminste niet vergeet om je dataroaming uit te zetten. Om je alvast een eindje op weg te helpen, hebben we de leukste reisseries en documentaires op Netflix uitgezocht die niet alleen geschikt zijn voor jou, maar stiekem ook best wel heel leuk voor je kinderen van verschillende leeftijden!

#7 Volg onze Spotifylijst voor de beste muziek tijdens een roadtrip

Heeft jouw kind thuis ook de zeggenschap over welke muziek er afgespeeld wordt? Herkenbaar, maar soms ook een beetje vermoeiend. Want laten we wel wezen: K3 is best aanstekelijk, maar tien keer op een rij kan waarschijnlijk geen enkele volwassene waarderen. Gelukkig blijken ‘volwassen nummers’ ook aanstekelijk te werken bij kinderen. En een nummer dat je op vakantie hebt gehoord, kan jaren later nog fijne herinneringen oproepen aan dat ene moment. Die situaties kun je natuurlijk ook zelf creëren, met onze Spotify-travelplaylist Sounds like traveling! We zijn samen met Sony op zoek gegaan naar liedjes die het ultieme vakantiegevoel hebben en perfecte achtergrondmuziek zijn tijdens een roadtrip. Download ‘m nu voor je volgende vakantie!

Twijfel je nog?

brazilie met kinderenEr zijn een heleboel mensen die je vooral redenen kunnen oplepelen waarom je níét zou moeten reizen met kinderen. Misschien heb jij die twijfels zelf af en toe ook nog wel, zelfs als je je reis al hebt geboekt. Maar als je je reis goed hebt voorbereid met onze tips dan    Voor al je vragen mag je natuurlijk altijd contact opnemen met jouw eigen bestemmingsexpert. Hij of zij kent het land waar jullie naartoe gaan van binnen en van buiten én is zelf een ervaringsdeskundige op het gebied van reizen met (jonge) kinderen. Daarnaast hebben onze reisfanaten zeven redenen op een rij gezet waarom verre reizen met kinderen juist wel een aanrader is. Mocht je nog twijfels hebben, dan zijn die daarmee helemaal weg!

En als je wilt weten welke bestemming wanneer geschikt is om naartoe te reizen (alvast voor een volgende reis, bijvoorbeeld), dan hebben we de beste reistijd naar onze twaalf bestemmingen in één handig overzicht gebundeld. Je hoeft alleen nog even te kiezen, maar zelfs daar helpt onze bestemmingswijzer bij.