Keuzestress: zijn alle Zuid-Amerikaanse landen hetzelfde?

Wanneer jullie als gezin op reis willen, is het natuurlijk van belang eerst te besluiten wáár de reis naartoe gaat. Als je in elk geval weet welk continent jullie willen bezoeken, dan is de eerste stap al gezet. Is Zuid-Amerika jullie bestemming, maar zijn jullie er nog niet uit welk land het moet worden? Lees dan vooral even verder: we leggen je het verschil tussen al onze Zuid-Amerikaanse bestemmingen uit.

Dans de samba in Brazilië

Brazilië is met 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika. Denk je aan Brazilië, dan denk je vast onder andere aan het donkere Amazone-regenwoud, witte stranden, het torenhoge Christusbeeld en natuurlijk de extravagante carnavalsoptocht in Rio de Janeiro. Veel kleur, veel cultuur en het grootste regenwoud op aarde: Brazilië is één groot avontuur, op elke mogelijke manier.

Een van de rondreizen van Riksja Brazilië is een speciale familierondreis die is afgestemd om de schoolvakanties. Jullie starten bij de junglewatervallen van Iguaçu, luieren op een palmeneiland, kajakken bij koloniaal Paraty en fietsen vervolgens door Rio de Janeiro. Deze rondreis duurt in principe veertien dagen, maar je kunt er altijd voor kiezen om ergens langer of korter te blijven.

Naar de familiereis op Riksja Brazilië

Costa Rica: op avontuur in de natuur

CostaRica-kids

Costa Rica betekent letterlijk ‘Rijke Kust’ en is dan ook niet voor niets een favoriete bestemming van veel reizigers. Het land schreeuwt om superlatieven: de sfeer is er ongelooflijk relaxed en de natuur is er adembenemend. Houd je van natuur en actief bezig zijn, dan haal je hier je hart op. Kano langs kaaimannen en brullende apen, tokkel hoog tussen de bomen door het nevelwoud en ga snorkelend op zoek naar schildpadden. Een auto huren is dé manier om Costa Rica te zien, want juist met eigen vervoer kun je jullie Costa Rica-reis heel efficiënt en relaxed opzetten. Jullie bepalen zelf het tempo en kunnen gemakkelijk stoppen op plekken die jullie onderweg willen zien.

Van prachtige nationale parken tot ongerepte stranden en van de beroemde vulkaan Arenal tot varen door de overweldigende tropische natuur van Tortuguero NP: we laten je ontdekken waarom Costa Rica ‘de tuin van Midden-Amerika’ wordt genoemd en waarom Costa Rica op nummer één staat in de top tien landen met de meest gelukkige inwoners.

Naar Riksja Family Costa Rica

Sigaren en salsa in Cuba

oldtimers-in-cuba-met-kinderen

Cuba is het land van sigaren, rum, salsa en oldtimers. Hier stap je uit de wereld van smartphones en social media, zo terug in de tijd. Proef een cocktail van koloniale steden, zwoele muziek, sigaren en witte stranden. De cuba libre is niet alleen het lokale drankje, maar ook de droom van veel Cubanen: het vrije Cuba lijkt steeds dichterbij. In Cuba gaat alles niet altijd even snel als je in Nederland gewend bent. Dat is even aanpassen, maar de beste tip is: go with the flow. Je zult zien dat het ook wel zo z’n charme heeft.

Een van de rondreizen van Riksja Cuba is een speciale familiereis. Hierin zijn de reisafstanden, slaapplekken en activiteiten afgestemd op gezinnen. Een chauffeur brengt jullie van A naar B en jullie slapen in kindvriendelijke casa’s, gerund door Cubanen. Doordat je overal minimaal twee nachten verblijft, is er voldoende tijd om de omgeving te verkennen. Zo kun je gaan paardrijden door de tabaksvelden van Viñales of een salsales of swingende percussiecursus volgen in Trinidad: Cuba blijft keer op keer verrassen.

Naar Riksja Cuba

Mexico: het land van al jullie dromen

mexico-reis-kinderen

Wil je met de kinderen op vakantie naar Mexico? Goed idee! Van Caribische stranden en koloniale steden tot de kleurrijke Mayacultuur en een tropisch regenwoud vol wilde dieren: Mexico heeft het allemaal. De belangrijkste bezienswaardigheden vind je op relatief korte afstand van elkaar op het schiereiland Yucatan. Dit gebied is veilig en gemakkelijk als gezin per huurauto te verkennen.

In Mexico is het weer het hele jaar door aangenaam warm. Gemiddeld is het er tussen de 26 en 30 graden. Kies je samen met je tieners voor de Bij de Coca Cola-indianen-bouwsteen, dan liggen de temperaturen iets lager door het hogergelegen gebied. Nog steeds is het er overigens voor Nederlandse begrippen warm: overdag is het tussen de 22 en 28 graden. ’s Avonds koelt het af met temperaturen tussen de 14 en 20 graden, dus een vest en lange broek zijn aan te raden.

Ontdek typisch Mexicaanse dorpjes met geelgeverfde straten en een relaxte sfeer, slinger als Tarzan en Jane tussen boomtoppen, ga abseilen van een waterval of maak een fotospeurtocht bij wereldwonder Chichen Itza.

Naar Riksja Family Mexico

Prachtig Peru

Van een pinguïnkolonie voor de kust tot een oase midden in de woestijn, van het Andesgebergte tot de exotische jungle van de Amazone … een reis door Peru is er eentje die jullie nooit meer vergeten. De landschappen zijn net zo divers als de kleurrijke kleding van de traditionele bevolkingsgroepen. Op de hoogvlakten van de Andes kom je lama’s, alpaca’s, vicuña’s en guanaco’s tegen, zowel tam als in het wild. Je vindt er natúúrlijk ook de verlaten Incastad Machu Picchu en treedt met de Inca Trail letterlijk in de voetsporen van de eerste inwoners.

Peru is ook perfect als jullie het iets rustiger aan willen doen. Verblijf tussen de bergkammen van het Andesgebergte en fiets op een relaxed tempo langs dorpjes. Drink een cerveza op het terras van een lokaal barretje terwijl het Peruaanse leven aan jullie voorbijtrekt. Als jullie helemaal ontspannen zijn, sluit jullie de reis door Peru af met een avontuur in het Amazonewoud, waarbij jullie net als Freek in het Wild gaan spoorzoeken in de jungle. Van doodshoofdaapjes tot blauw-gele ara’s en van felgekleurde gifkikkers tot bloeddorstige piranha’s: houd je camera bij de hand, want dit móét je vastleggen!

Naar Riksja Family Peru

En dat is nog niet alles …

En … zijn jullie er al uit wat het wordt? Ook als jullie niet naar Zuid-Amerika willen, kun je met ons de wereld ontdekken. We bieden verre reizen met kinderen aan naar maar liefst twintig landen. Bekijk al onze bestemmingen en bepaal wat jullie volgende reisbestemming wordt.