Vijf leukste waterparken op reis

Je hebt de gehele ochtend met het gezin door een stad gestruind en het is hoog tijd een leuke activiteit voor de kinderen in de middag, om even te ontspannen en de gedachten te legen. Herkenbaar? Nou, wat dacht je van een waterpark? Deze vijf gaafste waterparken ter wereld zullen jullie reis voor de kinderen gegarandeerd extra leuk maken.

1. Kalambu Hot Springs, Costa Rica

De Kalambu Hot Springs in Costa Rica zijn de ideale plek om een middag te ontspannen met de kinderen. Glijbanen, zwembaden, speelruimtes, een restaurant en zelfs een bar in het water: je vindt het er allemaal. Het park is gelegen in het hart van Arenal, dat je tijdens je rondreis door Costa Rica ongetwijfeld bezoekt. Zeker tussen het hiken door is Kalambu Hot Springs geen straf.

2. Ramayana Waterpark, Thailand

Op een kleine twee uur rijden van het bruisende Bangkok vind je het Ramayana Waterpark. Het is in 2016 geopend en ligt midden in de natuur van Pattaya, waardoor je tijdens alle pret ook nog prachtige uitzichten hebt. Het park heeft maar liefst vijftig glijbanen en het is de grootste waterattractie van Thailand. Het is geschikt voor jong en oud, dus genoeg plezier voor iedereen.

3. Waterbom Bali, Indonesië

Op slechts een half uur rijden van Sanur op het Indonesische Bali ligt het zeer populaire backpackerswalhalla Kuta. Alhoewel deze toeristenstad niet zozeer geschikt is voor een bezoek met kinderen, vind je hier wel een heerlijk waterpark: Waterbom Bali. Je kids kunnen zich met volle snelheid naar beneden laten zoeven, terwijl jij lekker dobbert in het water. Eet daarna een hapje in het centrum van Kuta om vervolgens weer terug te reizen naar je hotelletje in Sanur.

4. Leisure World, Sri Lanka

Vanaf Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, ben je in een uurtje in Leisure World. Het park met de vele glijbanen is niet alleen perfect voor tieners, maar ook voor de kleintjes. Zo vind je hier verschillende kinderbaden, waar je lekker met je jongste in kunt dobberen. De daredevils zoeven van de glijbanen af of hebben de grootste pret in het golvenbad.

5. Aquatica, Amerika

Het Amerikaanse Florida kent de meest spectaculaire attractieparken zoals Walt Disney en Universal Orlando, maar wist je dat het ook te gekke waterparken heeft? Een voorbeeld is de Orlando Water Park, waar attracties worden afgewisseld met glijbanen en niet alleen de kinderen maar ook jij de grootste lol beleeft. Het is dan ook een heerlijke ontspannen uitstap om de reis door Florida te doorbreken.

Natuurlijk zijn er nog veel meer waterparken en andere gave attracties te vinden op onze Riksja Family-bestemmingen. Benieuwd welke dat zijn? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!