De vijf meest gestelde vragen over reizen met kleine kinderen

Reizen met kleine kinderen is hartstikke leuk. Wij zijn ervan overtuigd dat reizen met kleine kinderen goed te doen is. Zowel voor de ouders, als voor de kinderen. Onze MexicoKids-reisspecialist is net terugkomen van drie weken Mexico met haar kleine kinderen. Ze heeft een top vakantie gehad met haar gezin. Maar reizen met kleine kinderen blijft spannend. Wat zijn de vijf meest gestelde vragen over reizen met kleine kinderen? We zetten de vragen voor je op een rijtje.

Vraag 1: Kan je lange afstanden reizen met kleine kinderen?
Als je met het gezin naar een verre bestemming gaat, wil je vaak ook veel highlights van deze bestemming zien. Dat betekent soms lange afstanden reizen door het land. Maar is dit ook te doen met kleine kinderen? Tuurlijk! Daar hebben wij rekening mee gehouden. Met onze Riksja Kids-bouwstenen zijn de reisafstanden opgeknipt in kortere stukken en dus goed te doen. Daarnaast kun je behoorlijke afstanden afleggen als jouw kleine kinderen bijvoorbeeld een middagdutje doen.

 

Vraag 2: Lusten kleine kinderen het eten in het buitenland?
‘Wat is dit , dit lust ik niet mama’, is een bekende uitspraak in het plaatselijke restaurantje ver van huis. Je kunt je kinderen voorbereiden op het eten van jouw vakantiebestemming. Ga je naar Indonesië? Bereid dan thuis alvast heerlijke Indonesische gado gado. Of ga je naar Zuid-Afrika? Duik dan de keuken in voor verrukkelijke Zuid-Afrikaanse bobotie. Geef daarnaast het goede voorbeeld. Kinderen doen graag hun ouders na. Eet dus met een enorme glimlach jouw buitenlandse gerecht op. Het zal je verbazen hoe jouw kinderen gaan smullen van de buitenlandse gerechten. En zijn ze toch geen fan? Dan is er vaak ook wel westers eten te vinden zoals frietjes en pizza.

 

Vraag 3: Slapen we met het hele gezin wel in dezelfde kamer?
Reizen met kleine kinderen vraagt om gemak en comfort. Het liefst wil je met de kinderen op één kamer slapen of in ieder geval bij elkaar in de buurt. De meeste bestemmingen beschikken over familiekamers of geschakelde kamers met een tussendeur. Als dat niet lukt, dan zorgen wij altijd voor kamers die naast elkaar gelegen zijn. Een zwembad is natuurlijk een groot pluspunt voor kleine kinderen. Veel van onze accommodaties hebben dan ook een zwembad of liggen vlakbij het strand, zodat de kinderen lekker kunnen spelen of afkoelen van de zon.

 

Vraag 4: Wat moet je niet vergeten als je gaat reizen met kleine kinderen?
Help! Wat neem je allemaal mee op jouw individuele rondreis met kleine kinderen? De gouden tip: stel een inpaklijst op om niets te vergeten. En dan neem je ook geen onnodige dingen mee. Onze reismoeders nemen in ieder geval altijd muggenspul, zonnebrandcrème, pleisters, Sinaspril, een (begin)voorraad luiers en luierdoekjes mee. De lange reisafstanden lijken voor de kinderen een stuk korter als ze worden vermaakt. Het is dus leuk om spelletjes mee te nemen voor onderweg. Dat maakt het reizen een stuk plezieriger.

 

Vraag 5: Waarom een verre rondreis met kleine kinderen?
“Een verre rondreis maken met kinderen. Waarom zou je dat doen? Ze herinneren er toch niets meer van?” Verre reizen maken met kleine kinderen is zeker een aanrader. Ze maken makkelijk contact met de locals. Voor je het weet staat jouw kind in het middelpunt van de belangstelling. En tijdens de reis zie je de wereld door de ogen van jouw kind. Zelf heb je misschien al meer van de wereld gezien, maar jouw kleine kinderen nog niet. Ze ontdekken nieuw eten, dieren en natuur. Je raakt soms ontroerd om te zien wat dit met je kinderen doet!

 

Heb je nog meer vragen? Onze reisspecialisten willen deze vragen graag beantwoorden. Je kunt mailen naar: info@riksjakids.nl of bellen naar: 071-8910405.