Waarom reizen met Riksja Family?

Op reis met kinderen? Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk zelf slaapplekken boeken en activiteiten inplannen. Waarom zou je dan alsnog een reisorganisatie als Riksja Family inschakelen? Goede vraag en dit is het antwoord. Wij zijn zelf reizende ouders en helpen je uit onze eigen ervaring met reizen met kinderen. We hebben eigenhandig de leukste plekjes op onze bestemmingen uitgezocht en stemmen samen met jullie af hoe de reis past bij jouw gezin. Aan de hand van jullie reiswensen kijken we welke slaapplekken, reisafstanden en reistempo geschikt is voor jullie. Onze familiereizen zijn geheel aangepast op de wensen van elk gezin. En laten we niet vergeten: het bespaart je heel veel tijd om de rompslomp uit handen te kunnen geven.

Bekijk al onze bestemmingen

We zijn zelf reisfanaten én bestemmingsexperts

Ons Riksja Family-team bestaat uit 22 bestemmingsexperts die een enorme passie hebben voor reizen. Nog belangrijker: we zijn niet gestopt met reizen toen we kinderen kregen. Ook met onze kinderen reizen we de hele wereld rond. We verkopen geen tal van bestemmingen: elk van ons heeft een favoriet land waar we dan ook alles vanaf weten. Met onze insiderkennis én onze reiservaring met het reizen met kinderen kunnen we jullie ideale rondreis samenstellen, maar ook onze belangrijkste tips & tricks delen. Moet je babyvoeding meenemen? Wat zijn de leukste waterparken in de buurt? Waar zitten de kindvriendelijkste stranden? Wat moet je absoluut niet vergeten op je paklijst? Het zijn slechts een aantal voorbeelden van vragen waar we je mee kunnen helpen en zo zijn er nog héél veel meer.

Rustig reistempo

Vakantie moet natuurlijk ook wel een beetje ontspanning zijn. Als het reistempo te hoog is, is jullie hele gezin na een week uitgeput en dat moeten we natuurlijk niet hebben. We zorgen ervoor dat het reistempo ontspannen blijft door in elk geval altijd twee nachten en vaak zelfs drie op één plek te blijven. In overleg kunnen we altijd meer of minder nachten op dezelfde plek voor je boeken. Uiteraard houden we ook rekening met het begin en het einde van de reis. Na een lange vlucht, een land met een andere temperatuur en tal van indrukken zijn je kinderen – en jij waarschijnlijk ook – doorgaans wel op. Daarom plannen we op de eerste dag altijd een relaxdagje in. Zo kun je even bijslapen en ontspannen bij het zwembad of rustig de omgeving verkennen.

Onze slaapplekken

Natuurlijk slaap je met je gezin het liefst zo dicht mogelijk bij elkaar. Waar je kleine kinderen gewoon lekker op je eigen kamer wilt hebben, wil je je tieners wellicht wat meer ruimte geven (en jezelf ook). We hebben er bij de keuze voor onze slaapplekken op gelet dat ze beschikken over familiekamers of geschakelde kamers met een tussendeur. Er is overigens wel een gouden tip voor een familiekamer: boek op tijd. We doen natuurlijk ontzettend ons best om deze voor je te regelen, maar vol is nu eenmaal vol. We geven het natuurlijk altijd aan als deze kamers niet meer beschikbaar zijn en gaan dan op zoek naar kamers naast elkaar. O en aangezien de meeste kinderen echte waterratten zijn, snappen wij natuurlijk ook dat een zwembad bij de slaapplek een must have is. De meeste van onze accommodaties hebben dan ook een zwembad of liggen vlak bij zee, zodat de kinderen lekker kunnen spelen en gemakkelijk een duik kunnen nemen om af te koelen.

Behapbare afstanden

Tijdens je reis wil je natuurlijk zo veel mogelijk highlights zien en activiteiten ondernemen, maar dat betekent helaas soms ook dat je lange afstanden moet afleggen. Door onze bouwstenen zijn de lange reisafstanden opgeknipt in kortere stukjes, waardoor het reizen met kleine kinderen goed te doen is. Daarnaast letten we ook op de reistijden; zo plannen we een langere afstand in tijdens de middagdutjes van de kinderen. Vind je de reisafstanden alsnog te lang? Geen probleem, dan maken we samen het rondje kleiner.

Onze activiteiten

Laten we wel wezen: een kind moet je toch een beetje bezig houden. En aangezien je de meeste kinderen geen plezier doet door een hele dag in een museum te gaan hangen, zijn we op zoek gegaan naar gave activiteiten die leuk zijn voor jong én oud. Daarbij letten we uiteraard wel op de leeftijd: voor gezinnen met kleine kinderen hebben we andere activiteiten dan voor gezinnen met tieners. Zo kun je opIndonesisch Bali met je tieners surfen in Sanur, terwijl je met je jonge kinderen wierookoffers gaat maken in het waterpaleis van Tirtagangga. In Thailand kun je met kinderen vanaf acht jaar op avondsafari om wildlife te spotten, terwijl het parasolschilderen in Chiang Mai geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. We houden altijd rekening met de leeftijden van je kinderen  en zorgen voor voldoende afwisseling in de activiteiten tijdens jullie reis.

We fungeren graag als je vangnet

En dan is er nog een belangrijke reden – misschien wel de belangrijkste! – om je reis bij ons te boeken. Met ons heb je altijd een vangnet. Het begint bij het begin van de reis: de vluchten. Niet alleen kunnen wij zorgen voor de voordeligste vlucht, maar als er vluchtwijzigingen zijn, zorgen wij dat je hele reis aangesloten blijft op je vlucht. Zijn er onzekerheden tijdens de reis of heb je een dringende vraag over het reisplan, dan kun je 24/7 contact opnemen met onze collega’s ter plaatse of zelfs met ons in Nederland. En gebeurt er onverhoopt iets onverwachts, dan staan we altijd voor je klaar.

 

Bekijk al onze bestemmingen