Beste reistijd: wanneer waarheen?

Op reis gaan kan het hele jaar door, maar naar welk land? Regenbui, of zeg maar gerust hoosbui, extreme hitte, orkanen en ander natuurgeweld wil je liever niet tijdens je reis. We hebben voor je op een rij gezet welke maanden de beste reistijd is voor welke landen. Dit wil niet zeggen dat je in de andere maanden niet kunt gaan; de genoemde maanden zijn de maanden waarin er weinig regen valt en de temperatuur aangenaam is. Vaak valt deze periode ook samen met het hoogseizoen. Wil je in een andere periode reizen, neem dan contact op met de bestemmingsexpert om de mogelijkheden door te nemen. Hieronder staan de verschillende schoolvakanties genoemd én onze  tips voor wanneer je buiten deze vakanties om reist.

Voorjaarsvakantie

Strand in Costa Rica

AmerikaKids: in sommige delen valt sneeuw en de temperaturen liggen rond de vijftien graden.
Los Angeles en San Diego kun je in deze periode goed bezoeken. De gemiddelde temperatuur hier ligt rond de negentien graden.
CanadaKids: de Canadese winters zijn koud met volop sneeuw. Maximum temperaturen liggen rond acht graden.
CostaRicaKids: zeer goede periode met aangename temperaturen en soms een bui.
GriekenlandKids: geschikt voor stedentrip Athene, gemiddelde temperatuur van veertien graden. Ferries gaan beperkt en de hotels op de eilanden zijn veelal gesloten.
MarokkoKids: een stedentrip is prima in deze periode. De kust heeft een temperatuur van achttien graden. De woestijn is nu ook lekker, al koelt het ’s nachts flink af.
ThailandKids: er valt af en toe een kleine bui, maar voor de rest schijnt de zon volop.
Zuid-AfrikaKids: wanneer het bij ons winter is, is het zomer in Zuid-Afrika. De gemiddelde temperatuur is 26 graden met veel zon.
IndonesieKids:een beetje op de grens van de moesson en het droge seizoen. Dit zijn de warmste maanden met een temperatuur rond de dertig graden.
MexicoKids: een goede periode met aangename temperaturen.

Meivakantie

Marokko in de meivakantie

AmerikaKids: de temperaturen zijn aangenaam met een maximum van 28 graden en volop zonneschijn.
CanadaKids: er ligt nog steeds vrij veel sneeuw, maar de temperaturen zijn wel wat hoger met het maximum op zeventien graden.
CostaRicaKids: nog steeds een goede periode, maar de buien nemen wel wat toe.
GriekenlandKids: gemiddelde temperatuur van 25 graden, zowel in de stad als op de eilanden.
MarokkoKids: dit is een prima periode om naar Marokko te reizen, maar het is er wel druk. Vroeg je reis boeken wordt dan ook aangeraden.
Thailandkids: de temperaturen zijn wat warmer dan in andere maanden, maar de regenbui in de middag koelt alles weer af (zuidwesten van Thailand). Andere delen zijn droog.
Zuid-AfrikaKids: herfst in Zuid-Afrika, een uitstekende periode om te reizen, met temperaturen van gemiddeld 22 graden.
IndonesiëKids: dit is een zeer goede periode om naar Bali te reizen. De gemiddelde temperatuur is 25 graden en het is droger en koeler.
PeruKids: tijdens de Peruaanse herfst is er kans op wisselende weersomstandigheden, net Nederland. Hoewel deze reisperiode steeds populairder wordt, valt het qua drukte van reizigers nog mee. Dat maakt het een goede reistijd om je reis bijvoorbeeld in deze tweeweekse vakantie in te plannen.
MexicoKids: een goede periode met aangename temperaturen.

 

Zomervakantie

Amerika in de zomervakantie

AmerikaKids: temperaturen schieten omhoog in deze maanden naar soms wel veertig graden. Wanneer je je tempo aanpast kun je ook in deze periode reizen.
CanadaKids: in de zomermaanden is het de beste tijd om naar Canada te reizen met temperaturen tot 23 graden, tevens ook het hoogseizoen.
CostaRicaKids: ook wel het groene seizoen genoemd, omdat alles in bloei staat. Het regent dus wel wat meer dan in de andere vakantieperiodes.
GriekenlandKids: in de zomer loopt het kwik op tot 40 graden. Buiten de stad is het wel wat koeler en de avonden zijn lang warm.
MarokkoKids: in de steden en het binnenland kunnen de temperaturen extreem oplopen. Bij de kust kun je nog enige verkoeling vinden.
Thailandkids: in de zomer begint de regentijd met korte hevige buien. Het strand kun je het beste opzoeken in het zuidoosten.
Zuid-AfrikaKids: een goede periode om naar Zuid-Afrika te reizen. Het is dan weliswaar winter, maar met een gemiddelde temperatuur van twintig graden is dat vergelijkbaar met ons zomerweer.
IndonesieKids: ook dit is een zeer goede periode om naar Bali te reizen. De gemiddelde temperatuur is 25 graden en het is droog. Deze maanden kenmerken zich door zwoele avonden en een koel briesje uit zee.
PeruKids: de Peruaanse winter is de beste reistijd voor Peru aangezien dit de droge tijd is. Vaak is het een beetje wintersportweer met blauwe luchten en een helder zonnetje, maar reis je in deze landen op hoogte dan kan het (zeker in de avond) wel koud zijn. Voor Peru is dit veruit het populairste reisseizoen.
MexicoKids: in deze periode is de luchtvochtigheid hoger. Het is warm met af en toe een tropische regenbui.

 

Herfstvakantie

Op reis naar Zuid-Afrika met je kids

AmerikaKids: de temperaturen zijn aangenaam met een maximum van 28 graden en volop zonneschijn.
CanadaKids: de sneeuw begint weer te vallen en de temperatuur zakt naar maximaal dertien graden.
CostaRicaKids: aan de Caribische kust zit je goed. In de rest van het land kan het onstuimig zijn.
GriekenlandKids: gemiddelde temperatuur van 25 graden, zowel in de stad als op de eilanden.
MarokkoKids: dit is een prima periode om naar Marokko te reizen, maar het is er wel druk. Vroeg je reis boeken wordt dan ook aangeraden.
ThailandKids: noord- en centraal Thailand zijn droog in deze periode. In het zuiden valt veel regen.
Zuid-AfrikaKids: lente in Zuid-Afrika, met een gemiddelde temperatuur van 24 graden. Het landschap is groen en de bloemen staan vol in bloei.
IndonesieKids: de grens van het droge en natte seizoen, wat betekent dat je iedere dag rekening moet houden met een tropische bui, maar het soms ook gewoon een week droog kan zijn. Tussen de buien door is het overwegend warm en zonnig.
PeruKids: lente in Peru, ook hier kans op wisselende weersomstandigheden. Maar qua drukte een goede tijd om te gaan. Altijd laagjes kleding meenemen, zodat je tijdens de wat koelere avonden en op hoogtes je warm kunt kleden.
MexicoKids: in deze periode valt de meeste regen van het jaar.

 

Kerstvakantie

Kerst in Thailand

AmerikaKids: in de winter zijn bepaalde wegen niet begaanbaar door sneeuwval en de temperatuur komt niet uit boven de vijftien graden.
CanadaKids: er ligt weer volop sneeuw en de temperatuur zakt naar maximaal negen graden en ’s nachts vriest het flink.
CostaRicaKids: zeer goede periode om te reizen met af en toe een bui.
GriekenlandKids: geschikt voor een stedentrip naar Athene, gemiddelde temperatuur van 14 graden. Ferries gaan beperkt en de hotels op de eilanden zijn veelal gesloten.
MarokkoKids: stedentrip is prima in deze periode. De kust heeft een temperatuur van 18 graden. De woestijn is nu ook lekker, al koelt het ’s nachts flink af.
ThailandKids: de temperaturen zijn aangenaam in heel Thailand.
Zuid-AfrikaKids: temperaturen liggen vaak boven de 30 graden. Omdat de Zuid-Afrikanen zomervakantie hebben in december en januari is het druk op populaire gebieden.
IndonesieKids: het is regenseizoen op Bali en de buiten vallen voornamelijk in de namiddag. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 22 en 28 graden.
MexicoKids: een goede periode met aangename temperaturen.


Buiten de vakanties om

AmerikaKids: het voor- en najaar zijn de beste maanden om te reizen met aangename temperaturen.
CanadaKids: alleen de zomermaanden zijn voor Canada geschikt om te reizen.
CostaRicaKids: eigenlijk het gehele jaar wel goed om te reizen zolang je je zwemkleding en poncho meeneemt.
GriekenlandKids: september, oktober, maart en april met lekkere temperaturen en weinig toeristen.
MarokkoKids: november, maart en april zijn met hun lekkere temperaturen het ideale reisweer.
Thailandkids: november tot en met eind juni, met mei, september en oktober als natte maanden.
Zuid-AfrikaKids: het voor- en najaar zijn de beste maanden om te reizen met aangename temperaturen.
IndonesieKids: de beste maanden om naar Bali te reizen zijn mei en juni. Je reist dan tijden het droge seizoen en de temperaturen dan zeer aangenaam, tussen de 21 en 28 graden. In de badplaatsen is het minder druk.
MexicoKids: van november tot mei heb je de meeste kans op droog en zonnig weer.
Hoera, we hebben een nieuwe bestemming: Vietnam!
Blog
Beste reistijd: wanneer waarheen?
Blog
Top 3 landen herfstvakantie met kinderen
Blog