Beste reistijd: wanneer waarheen?

✔ Boek vóór 1 september 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.

Lees meer over onze flexibele voorwaarden.

Op reis gaan kan het hele jaar door, maar naar welk land? Regenbui, of zeg maar gerust hoosbui, extreme hitte, orkanen en ander natuurgeweld wil je liever niet tijdens je reis. We hebben voor je op een rij gezet welke maanden de beste reistijd is voor welke landen. Dit wil niet zeggen dat je in de andere maanden niet kunt gaan; de genoemde maanden zijn de maanden waarin er weinig regen valt en de temperatuur aangenaam is. Vaak valt deze periode ook samen met het hoogseizoen. Wil je in een andere periode reizen, neem dan contact op met de bestemmingsexpert om de mogelijkheden door te nemen. Hieronder staan de verschillende schoolvakanties genoemd én onze  tips voor wanneer je buiten deze vakanties om reist.

Voorjaarsvakantie Meivakantie Zomervakantie Herfstvakantie Kerstvakantie Buiten de schoolvakanties

Vraag hier vrijblijvend jouw portie reisinspiratie aan!

Herfstvakantie

Hotel MarokkoMarokko: dit is een prima periode om naar Marokko te reizen, maar het is er wel druk. Vroeg je reis boeken wordt dan ook aangeraden.

 

 

Zuid-Afrika: lente in Zuid-Afrika, met een gemiddelde temperatuur van 24 graden. Het landschap is groen en de bloemen staan vol in bloei.

 

 

Griekenland: gemiddelde temperatuur van 25 graden, zowel in de stad als op de eilanden

 

 

Ook goed te bereizen:

Amerika, Indonesië, Peru, Thailand

Minder goed te bereizen:

Amerika: Florida is iets minder gunstig om naar toe te gaan. Er is vaker regen en er bestaat de mogelijkheid dat er een orkaan langskomt.
Canada: de sneeuw begint weer te vallen en de temperatuur zakt naar maximaal dertien graden.
Costa Rica: aan de Caribische kust zit je goed. In de rest van het land kan het onstuimig zijn.
Mexico: in deze periode valt de meeste regen van het jaar.
Vietnam: de meeste regen valt in het najaar waarbij centraal Vietnam het flink te voorduren krijgt. Deze regio wordt in oktober en november het zwaarst getroffen door de regen. In Zuid-Vietnam loopt het regenseizoen van mei t/m november. Hier valt de meeste regen in september en oktober. In het zuiden betekent het regenseizoen vaak dat het kort en flink hard regent. In Noord-Vietnam klaart het weer juist weer op rond oktober.
Sri Lanka: in de herfstvakantie heb je zeker kans op een bui, voornamelijk in het zuidwesten. De krachtige buien beginnen vaak aan het einde van de dag, in de ochtend kun je nog steeds voldoende ondernemen.
Vraag hier een vrijblijvend reisvoorstel aan

Voorjaarsvakantie

Marokko: een stedentrip is prima in deze periode. De kust heeft een temperatuur van achttien graden. De woestijn is nu ook lekker, al koelt het ’s nachts flink af.

 

jeep giraffe zuid-afrikaZuid-Afrika: wanneer het bij ons winter is, is het zomer in Zuid-Afrika. De gemiddelde temperatuur is 26 graden met veel zon.

 

 

Costa Rica: zeer goede periode met aangename temperaturen en soms een bui.

 

 

Ook goed te bereizen:

Amerika, Thailand, Indonesië, Mexico, Vietnam, Sri Lanka

Minder goed te bereizen in de voorjaarsvakantie:

Canada: de Canadese winters zijn koud met volop sneeuw. Maximum temperaturen liggen rond acht graden.
Griekenland: geschikt voor stedentrip Athene, gemiddelde temperatuur van veertien graden. Ferries gaan beperkt en de hotels op de eilanden zijn veelal gesloten.
Peru: wij raden niet aan om in de voorjaarsvakantie naar Peru te gaan, want het regent dan erg veel.

Vraag hier een vrijblijvend reisvoorstel aan

Meivakantie

Amerika: de temperaturen in het Zuidwesten zijn aangenaam met een maximum van 28 graden en volop zonneschijn. In een enkel geval is er nog wat regen en soms sneeuw.  Florida is gemiddeld tussen de 18 en 24 graden.

 

Griekenland: gemiddelde temperatuur van 25 graden, zowel in de stad als op de eilanden.

 

 

Zuid-Afrika: herfst in Zuid-Afrika, een uitstekende periode om te reizen, met temperaturen van gemiddeld 22 graden.

 

 

Marokko: dit is een prima periode om naar Marokko te reizen, maar het is er wel druk. Vroeg je reis boeken wordt dan ook aangeraden.

 

Ook goed te bereizen:

Mexico, Peru,  Sri Lanka, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Indonesië

Minder goed te bereizen:

Canada: er ligt nog steeds vrij veel sneeuw, maar de temperaturen zijn wel wat hoger met het maximum op zeventien graden.


Vraag hier een vrijblijvend reisvoorstel aan

Zomervakantie

Amerika: in het Zuidwesten schieten de temperaturen omhoog in deze maanden, naar op sommige plekken wel veertig graden. Wanneer je je tempo aanpast, dan kun je in deze periode wel reizen. In Florida is het wat broeierig warm, met kans op een flinke onweersbui.

 

Thailand: in de zomer begint de regentijd, maar de buien zijn slechts kort en hevig. Het strand kun je het beste opzoeken in het zuidoosten.

 

 

wandelsafari-zuid-afrika-kidsZuid-Afrika: een goede periode om naar Zuid-Afrika te reizen. Het is dan weliswaar winter, maar met een gemiddelde temperatuur van twintig graden is dat vergelijkbaar met ons zomerweer.

 

ontmoeting met een localIndonesië: ook dit is een zeer goede periode om naar Bali te reizen. De gemiddelde temperatuur is 25 graden en het is droog. Deze maanden kenmerken zich door zwoele avonden en een koel briesje uit zee.

 

Ook goed te bereizen:

Canada, Costa Rica, Griekenland, Mexico, Peru, Sri Lanka, Vietnam

Minder goed te bereizen:

Marokko in de steden en het binnenland kunnen de temperaturen extreem oplopen. Bij de kust kun je nog enige verkoeling vinden.


Vraag hier een vrijblijvend reisvoorstel aan

Kerstvakantie

sri lanka met kinderenSri Lanka: de regen in het zuidwesten is zo goed als verdwenen en het regenseizoen begint in januari juist in het noordoosten. Toch is de kerstvakantie een goede periode om te reizen, met veel zon en temperaturen rond de 30 graden.

 

resort Ko Tao Thailand snorkelenThailand: de temperaturen zijn aangenaam in heel Thailand.

 

 

Marokko specialist met kinderenMarokko: stedentrip is prima in deze periode. De kust heeft een temperatuur van 18 graden. De woestijn is nu ook lekker, al koelt het ’s nachts flink af.

 

Ook goed te bereizen:

Amerika, Costa Rica, Indonesië, Mexico, Vietnam

Minder goed te bereizen:

Amerika: in het Zuidwesten zijn bepaalde wegen niet begaanbaar door sneeuwval en de temperatuur komt daar niet uit boven de vijftien graden. Het gebied rondom LA, San Diego, Phoenix kun je wel naar toe reizen. Het koelt wel af ’s avonds.
Canada: er ligt weer volop sneeuw en de temperatuur zakt naar maximaal negen graden en ’s nachts vriest het flink.
Griekenland: geschikt voor een stedentrip naar Athene, gemiddelde temperatuur van 14 graden. Ferries gaan beperkt en de hotels op de eilanden zijn veelal gesloten.
Zuid-Afrika: temperaturen liggen vaak boven de 30 graden. Omdat de Zuid-Afrikanen zomervakantie hebben in december en januari is het druk op populaire gebieden.
Peru: wij raden het niet aan om in de kerstvakantie op reis te gaan naar Peru. Het is dan regenseizoen.


Vraag hier een vrijblijvend reisvoorstel aan

Buiten de vakanties om

Amerika: in het Zuidwesten zijn het voor- en najaar de beste maanden om te reizen met aangename temperaturen. Florida is bijneahet hele jaar geschikt om naar toe te reizen.
Canada: alleen de zomermaanden zijn voor Canada geschikt om te reizen.
Costa Rica: eigenlijk het gehele jaar wel goed om te reizen zolang je je zwemkleding en poncho meeneemt.
Griekenland: september, oktober, maart en april met lekkere temperaturen en weinig toeristen.
Indonesië: de beste maanden om naar Bali te reizen zijn mei en juni. Je reist dan tijden het droge seizoen en de temperaturen dan zeer aangenaam, tussen de 21 en 28 graden. In de badplaatsen is het minder druk.
Marokko: november, maart en april zijn met hun lekkere temperaturen het ideale reisweer.
Mexico: van november tot mei heb je de meeste kans op droog en zonnig weer.
Peru: de beste reistijd is in onze zomer van april tot en met oktober.
Sri Lanka: de beste reistijd voor de west- en zuidkust is van december t/m april. Voor de oostkust is de beste reistijd van april t/m september.  Februari, maart en de zomer zijn de beste maanden voor heel Sri Lanka.
Thailand: november tot en met eind juni, met mei, september en oktober als natte maanden.
Vietnam: het hele jaar goed te bereizen, met uitzondering van Centraal-Vietnam in oktober.
Zuid-Afrika: het voor- en najaar zijn de beste maanden om te reizen met aangename temperaturen.

Vraag hier vrijblijvend jouw portie reisinspiratie aan!

Beste reistijd: wanneer waarheen?
Blog
Top 3 landen herfstvakantie met kinderen
Blog