5 redenen waarom Zuid-Afrika de perfecte bestemming is voor een familiereis

Spoorzoeken in de bush, fietsen door de wijngaarden en walvisspotten voor de kust. Zuid-Afrika is moderner en veiliger dan veel mensen denken. De infrastructuur is goed en het comfort ligt op een westers niveau. Twijfelen jullie over Zuid-Afrika als volgende bestemming voor jullie gezin? Dan zijn dit vijf redenen die jullie helpen overtuigen!

Je hebt geen last van een jetlag

vliegen jetlag

Doordat je van Nederland naar Zuid-Afrika zuidwaarts over de aardbol vliegt, heb je geen last van een jetlag. Dat betekent het vliegtuig uit, tot rust komen en even acclimatiseren (bijvoorbeeld in de buurt van Johannesburg) en de volgende dag fris en fruitig de Jeep in, op safari. Wie spot er als eerst een leeuw of giraffe?

Je kunt er slapen in een grot …

Voor één nachtje slapen als een holbewoner, dat is toch gaaf? Het kan in eSwatini, het voormalige Swaziland. Hier kunnen jullie overnachten in een heuse grot die ooit bewoond werd door de San, de oorspronkelijke bewoners van zuidelijk Afrika. Restanten van eeuwenoude grottekeningen zijn nog vaag te zien en tijdens de wandelsafari van en naar de grot vertelt de gids van alles over de flora en fauna uit het gebied. Gelukkig hoeven jullie niet als een echte holbewoner op zoek naar je eigen eten, want ’s avonds bij het kampvuur wordt er heerlijk voor jullie gekookt. Jullie slapen in een stevige bivakzak met een matras, fatsoenlijk kussen en een warme deken voor als het ’s nachts koud wor

… maar ook relaxen aan het strand

In het rustige Sodwana Bay National Park, op slechts twee uur rijden van de grens met Mozambique, vind je langgerekte witte zandstranden. Even helemaal niets, lekker bijkomen van alle indrukken en weer opladen voor de volgende dagen. Zijn jullie niet zulke strandmensen? Ga dan bijvoorbeeld voor een fietstocht door de druivenvallei. Hierbij fietsen jullie van wijnhuis naar wijnhuis, waar uiteraard onderweg de nodige wijntjes worden geproefd. Terwijl de kinderen op het grasveldje voor het wijnhuis aan het voetballen zijn, genieten jullie van de lekkerste Zuid-Afrikaanse wijntjes. Dat is pas genieten.

Je kunt er veel zien in relatief korte tijd

wandelsafari-zuid-afrika-kids

Zuid-Afrika is niet voor niets een van de zes beste landen voor een korte vakantie met kinderen. Samen op safari in het Kruger Nationaal Park, paardrijden door Swaziland en genieten van indrukwekkende rotsformaties, spectaculaire watervallen en mooie vergezichten op de Panoramaroute … Zuid-Afrika is mooi, mooier, mooist en biedt voor ieder wat wils.

Het hele jaar door de ideale bestemming

Kerstvakantie met kinderen: Zuid-Afrika

Last but not least: je kunt eigenlijk het hele jaar naar Zuid-Afrika op vakantie. Echt grote temperatuurverschillen tussen de jaargetijden zijn er niet en het is gemiddeld 25 graden. Het klimaat in Zuid-Afrika is grotendeels halfwoestijn, en subtropisch langs de kust. De seizoenen lopen er tegengesteld aan die van ons, dus wanneer wij hier bibberen van de kou, is het daar hartje zomer. Zei iemand daar ‘Kerst tussen de leeuwen‘?

Wil je meer weten over Zuid-Afrika? Neem gerust contact op met onze bestemmingsexperts Wendy, Jolanda, Mariëlle en Leonore. Zij zijn echte Zuid-Afrika-fans en vertellen je graag alles over hun favoriete land!

Op naar Zuid-Afrika