Kidsproof slapen

Overnachten

Tijdens onze reizen staat het contact met de lokale bevolking centraal. We kiezen dan ook niet zomaar een hotel, maar een plek in de sfeer van het land en waar de mensen die er werken het bijzonder maken. Waar je je thuis voelt en ze gewend zijn aan kinderen. Vaak zijn het dit soort plekken die je niet meer vergeet.

Reizen met kinderen vraagt daarnaast ook gemak en comfort. Dat testen we eerst zelf uit. Een binnentuintje waar je kids zich uit kunnen leven, een speeltuintje bij de lodge of direct aan het strand gelegen. Als ouders weten we dat het belangrijk is om tijdens het rondreizen momenten van rust in te bouwen. Een zwembad is dan ook altijd een pre. We letten op de aanwezigheid van familiekamers of geschakelde kamers. Of zorgen in ieder geval voor kamers die naast elkaar gelegen zijn. Hieronder vind je een greep uit onze hotels.

Thailand bijzonder overnachten

River Kwai junglerafts in Thailand

Je wordt naar de aanlegplaats gebracht waar je in een longtailboot stapt, op weg naar de junglerafts. Dit zijn op bamboevlotten gebouwde, drijvende huisjes. Je hebt je eigen geschakelde drijvende huisje met zwemsteiger en hangmat. Er is geen elektriciteit, maar ’s avonds worden de rafst sfeervol verlicht met flakkerende olielampen. In het water van de rivier kun je zwemmen. Vanaf het terras van de eerste raft spring je in het water en grijp je het trappetje van de laatste raft vast om eruit te klimmen. Een behoorlijke stroming, maar gegarandeerde pret. Klik hier voor meer informatie over deze bouwsteen Olielampjes op de junglerafts.

Zion accommodatie

Sfeervol tussen de rode rotsen: Zion National Park

In plaats van Bryce Canyon kiezen wij liever voor Zion National Park. Minder bekend en daardoor rustig. Je slaapt hier midden in het park in een sfeervolle lodge. Aan het eind van de dag lig je op je rug in het zwembad met uitzicht op die indrukwekkende rode rotsformaties. Hier is het fijn bijkomen van je roadtrip door het broeierige Zuidwesten. Je kamer is sfeervol ingericht en ’s avonds, wanneer de kinderen op bed liggen, is het goed vertoefen op je kleine terras of balkon.

Welpen in het wild, safarilodge in Zuid-Afrika

In Oudtshoorn ontbijt je met dit uitzicht. Het leukste aan deze lodge vinden wij de safaritenten waar je in verblijft. Ze zijn stijlvol ingericht en uiterst comfortabel, met airconditioning, een minibar en een buitendouche. In dit wildpark kom je geen leeuwen tegen, wel olifanten, nijlpaarden, buffels, neushoorns, zebra’s, giraffen en antilopen. Kinderen van alle leeftijden kunnen mee op safari en er is een zwembad.