Riksja's Soulventure

Ondernemen met een hart

Riksja Family is onderdeel van Riksja Travel en is een organisatie van reizigers voor reizigers. We hebben een passie voor reizen, maar het laat ook een footprint achter. Wij doen daarom graag iets voor de wereld terug. We noemen het verantwoord reizen, met als kern dat de mens centraal staat. We kiezen voor kleinschalige hotels die het contact met de lokale bevolking bevorderen. En partners ter plaatse die het land een warm hart toedragen en zorgvuldig omgaan met werknemers en leveranciers. Dit is voor ons ondernemen met een hart. We noemen het Riksja’s soulventure. Hieronder staan drie voorbeelden van verantwoord reizen, meer informatie vind je op de Riksja Travel website.

Thailand-lodge-jungle-anurak

Onze junglelodge, gerund door locals

Al sinds de start van Riksja hadden we een droom, een eigen lodge openen. Dit jaar is dat werkelijkheid geworden. Heel bijzonder, op de plek waar het Riksja avontuur begon. In het Khao Sok national staat onze junglelodge, gebouwd en gerund door de mensen die daar wonen. Wij mogen  verblijven op een van de mooiste plekken van Thailand, wij geven ze in ruil daarvoor werk en inkomen. Iedereen die er komt mag helpen en een bijdrage leveren, maar dat hoeft niet. In je hangmat liggen is misschien precies wat je hier wilt doen.

Gids op Bali

Investeer in het lef van een ander

Een eigen bedrijfje opzetten vergt lef. Wakibi helpt kleine, gepassioneerde ondernemers in derdewereldlanden om hun droom na te jagen door ze een lening te geven. Werknemers van Riksja Travel en Riksja Family helpen deze ondernemers. Jij kunt dat ook doen. Wanneer je bij ons een reis boekt, krijg je de mogelijkheid om een microkrediet van € 25,- te lenen aan een startende ondernemer. Zo kun je Tongo geld lenen voor de aanschaf van een naaimachine voor zijn atelier. En zodra de investering zichzelf heeft terugbetaald, kun jij het geld herinvesteren in een ander project.

trees-for-all-ondernemen

Lokale hulpprojecten

We steunen in bijna ieder land een kleinschalig en lokaal hulpproject. Hierdoor kunnen we gericht iets terugdoen aan het land en hebben we zicht op waar het geld naartoe gaat. Soms kun je het project tijdens je reis bezoeken. We delen deze mogelijkheid tot lokaal helpen graag met je, uiteraard ben je geheel vrij hier aan deel te nemen.