Australië rondreis

100% Down Under:  wildlife, koralen en Outback

Voor veel families staat een reis door Australie hoog op hun bucketlist. En terecht! Australië ontdekken is zowel met jongere kinderen als tieners een groot avontuur. Wat dacht je van slapen rond het kampvuur in de Outback, muziek spelen met de Aboriginals, slingerend door boomtoppen in het woud en snorkelen in het Great Barrier Reef?  Hoe groot het land ook is, overal voel je die laidback attitude en met eigen auto heb je alle vrijheid om daar te stoppen waar je wil. En typisch Australië; coole trails langs watervallen en wildlife starten overal.

Wij hebben de leukste plekjes voor je gevonden en adviseren je over het reistempo, de route en avontuurlijke activiteiten onderweg. Zo puzzel je samen met Australië-kenners Chantal, Kirsten en Tessa, je ideale familiereis in elkaar.

Reismama Willemijn ging vorige zomer Down Under samen met haar man en drie kinderen (12, 10 en 8). Haar tip: “Plan de reis juist in de zomervakantie. Je kunt dan een lekker lang op reis. Zo hoef je niet zo  te racen en is het ook niet zo heet. In Australië is het dan winter, wat betekent dat het in Sydney nog gerust 20 garden wordt. Daarna loopt de temperatuur in de Outback en aan het strand steeds verder op. Hoe dan ook eindigt je reis lekker tropisch aan palmenstrand met je voeten in het zand.”