A taste of Hanoi

A taste of Hanoi

Hanoi met kinderen

  • Inclusief
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Hanoi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 132,- per volwassene
€ 98,- per kind

Hanoi met kinderen is een goed begin van je reis door Vietnam. De mix van Aziatische en Europese invloeden geeft de stad iets speciaals. Oude boeddhistische tempels en katholieke kathedralen wisselen elkaar af. Naast loempia’s verkopen ze ook ba mhi's (baguettes) op straat. Terwijl jij ’s ochtends geniet van een café au lait zijn ouderen aan de rand van het Hoan Kiem-meer bezig met hun Tai Chi oefeningen. ’s Avonds eet je een authentie Pho op straat of/en struin je over de night market.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol centraal hotel
Excursie: privé foodsafari te voet met gids
Transport: privé transfer luchthaven – hotel
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entreegelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Hanoi met kinderen - straatjes

Dag 1 – Hoofdstad Hanoi

Welkom in Vietnam! Op de luchthaven staat onze privé-chauffeur op ons te wachten. We stappen in de minivan, die ons van de luchthaven naar ons boetiek hotel midden in het oude hart van de stad brengt. De kamers zijn relatief klein, maar sfeervol ingericht. Als gezin krijgen we twee kamers direct naast elkaar. Wij hebben gekozen voor een hotel met een zwembadje. Het is wel zo lekker om na een lange vlucht even af te kunnen koelen en rustig aan te acclimatiseren in Hanoi.

De oude binnenstad bestaat uit 36 straten vernoemd naar verschillende gilden, zoals zilversmeden en zijdewevers. Sommige ambachten vind je hier nu nog terug. Eetstalletjes, smalle winkeltjes, knetterende brommers en riksja’s vormen het straatbeeld rondom ons hotel. Te voet verkennen we de omgeving en we strijken neer bij een leuk restaurantje. Gesloopt door de lange reis, besluiten we na het diner al vroeg ons bed in te duiken.

Hanoi met kinderen - foodsafariDag 2 – Foodsafari

Vandaag slapen we eerst uit. De kinderen zijn door het tijdsverschil hun bed niet uit te branden. We besluiten naar het beroemde waterpoppentheater te gaan. Geen Jan Klaasen en Katrijn of de dansende waterlelies, maar een dynamische show met de dramatische muziek van een orkest. Er worden traditionele verhalen uitgebeeld en al zijn die lastig te volgen, zorgde het bij ons wel voor de nodige hilariteit.

Aan het einde van de middag staat onze privé-gids Phuong in de lobby op ons te wachten. Tijd voor de foodsafari! Hij neemt ons mee naar de lokale hotspots waar andere reizigers geen weet van hebben. De beste lekkernijen vind je op straat. Naast gefrituurde pasteitjes Bun Cha en gestoomde Dim Sums kun je ook kikkerbilletjes en escargots proeven. Wij eindigen onze foodtour met een glas vers gebrouwen bier (en fris voor de kids) bij Bai Hoi corner, waar we het straatleven aan ons voorbij zien trekken.

Hanoi met kinderen - kathedraalDag 3 – Vertrek Hanoi

Vanuit Hanoi kun je verschillende kanten op. Gooi de trossen los in Halong Bay en bezoek verborgen eilandjes, ga kajakken op zee en slaap een nacht aan boord van een houten schip.

Of kies ervoor om per nachttrein de bergen in te trekken richting Sapa. Dit is de uitvalsbasis voor je rijstterras en bergstam-trekking.

 

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK