Pop-up reis: Expeditie schildpaddeneiland

Wildkamperen op een onbewoond eiland Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: schildpaddeneiland
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 299,- per volwassene
€ 270,- per kind
Aanvang: enkel op 30 juli + 6 augustus

Kampeer een nachtje op het strand van een onbewoond eiland. Even back to basic en puur genieten van de natuur. Het enige nightlife dat je hier vindt zijn de schildpadden die ‘s nachts eieren komen leggen op het strand. Het draait hier niet om survival en je hoeft hier zeker niet op een houtje te bijten. Je slaapt in een fatsoenlijke tent en er gaat een ervaren gids met je mee die ’s avonds een lekker maaltje voor je klaarmaakt. Voorafgaand aan deze mini-expeditie slaap je een nachtje een comfortabel resort direct aan het strand.

Overnachten: 1 nacht in het resort aan het strand en 1 nacht in een tent op het st een onbewoond eiland
Excursie: expeditie naar onbewoond eiland met gids
Transport: retour per charterboot naar het eiland
Maaltijden : 2x ontbijt, 2x lunch + 1x BBQ diner op het strand en voldoende drinkwater
Kampeerspullen: alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke nacht
  • Overige maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes

  • Snorkelmateriaal (ter plaatse voor klein bedrag te koop of te huur)

  • Transport van/naar het resort waar deze expeditie start

  • Fooi voor de gids

Dit driedaags pop-up avontuur zal in 2019 alleen op 30 juli en 6 augustus plaatsvinden. Er wordt een charter boot gehuurd om naar het eiland te varen en de speciale vergunning die nodig is om er te kunnen overnachten wordt vooraf geregeld. Om de kosten enigzins beperkt te houden wordt deze  uitgevoerd met minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. Zijn er eind mei niet genoeg aanmeldingen, dan zal er naar een goed alternatief gezocht worden.

Dag 1 – Off the beaten track

De kustlijn van Vietnam is meer dan 3000 kilometer lang, maar het toerisme concentreert zich op een aantal plekken. Tussen de populaire badplaatsen Nha Trang en Mui Ne zul je bijvoorbeeld maar weinig Westerse toeristen tegenkomen. Toch vonden wij hier, op circa drie kwartier rijden van het treinstation van Thap Cham, een prima resort direct aan het strand. De perfecte uitvalsbasis voor avontuur naar het onbewoonde schildpaddeneiland.

Dag 2 – Schildpaddeneiland

Na het ontbijt word je opgehaald door de gids en naar de haven gebracht waar jullie op de boot stappen. Na een klein uurtje varen kom je aan op het eiland, dat wordt omringd door koraal en een beschermd natuurgebied is.  Er is een klein boeddhistisch tempeltje en een hoofdkwartier voor enkele parkwachters, maar wordt niet permanent bewoond. Er is een eenvoudig toilet op loopafstand en dat is het dan ook wel qua voorzieningen. Met name in het weekend wordt het eiland bezocht door dagjestoeristen, maar zodra de zon ondergaat heb je het eiland voor jou alleen. Nadat je je tent hebt opgezet en genoten hebt van een eenvoudige lunch op het strand, heb je nog ruim de tijd om het eiland en het omliggende koraalrif te verkennen.  Het eiland zelf is relatief kaal en de hagelwitte stranden worden gekenmerkt door erorme rotsen die ons sterk aan de Seychellen deden denken. 

Na een middag vol zwemmen en snorkelen is het tijd voor een smakelijke barbecue met verse (inkt)vis.

Van mei tot september is het mogelijk om hier zeeschildpadden eieren op het strand te zien leggen. Elk nest bestaat uit circa 100 eieren en na circa 60 dagen nadat de eieren zijn gelegd komen ze uit. Meestal gebeurt dit ’s nachts wanneer er weinig roofdieren op de loer liggen. Interessant feitje is dat het geslacht van de schildpadden wordt bepaald door de temperatuur van het zand, is het warm dan worden het vrouwtjes, is het relatief koel, dan worden het mannetjes. Na een avond vol sterren kijken en mogelijk enkele schildpadden duik je moe maar voldaan je tent in en val je door het ritmische gedreun van de golven op het strand vanzelf in slaap.

Dag 3 – Terug naar de bewoonde wereld

Eerlijk is eerlijk, de nacht in de tent was niet onze beste nacht gedurende onze rondreis door Vietnam, maar wel de meest memorabele. Hoewel we geen schildpadden eieren hebben zien leggen, maakte onze gids ons wel midden in de nacht wakker met de melding dat er een zojuist een nest met schildpadjes was uitgekomen die zich langzaam een weg richting de zee wist te maken. Na een ochtend vol zwemmen en snorkelen stappen we weer op de boot terug naar de bewoonde wereld. Vanaf de haven is het nog ongeveer anderhalf uur reizen naar Mui Ne, drie uur naar Nha Trang drie en een half uur naar Dalat. Wil je het rustig aan doen, dan kunnen we ook nog een extra nachtje in het strandresort toevoegen.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK